Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Uimitor! Ce se întâmplă dacă mănânci ciocolată în fiecare zi

Uimitor! Ce se întâmplă dacă mănânci ciocolată în fiecare zi

Uimitor! Ce se întâmplă dacă mănânci ciocolată în fiecare zi
11 Mai 2016   •   08:28

Dacă adoraţi ciocolata şi vă îngrijoraţi că apetitul pentru ea poate reprezenta un risc la adresa sănătăţii dumneavoastră, puteţi să uitaţi de această temere graţie unui nou studiu publicat în Jurnalul Britanic de Nutriţie.

Consumul de ciocolată zilnic ar putea preveni apariţia diabetului zaharat tip 2 şi rezistenţa la insulină, un factor ce sporeşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, se arată în studiu, potrivit The Telegraph.

Cercetători de la Institutul de Cercetare în Sănătate Publică din Luxemburg, Facultatea de Medicina Warwick a Universităţii Warwick, Universitatea din Sudul Australiei şi Universitatea din Maine au studiat datele provenite de la 1.153 de persoane, cu vârstele cuprinse între 18 şi 69 de ani, după ce au consumat 100 de grame de ciocolată pe zi. Astfel, cercetătorii au descoperit că acele persoane prezentau un risc mult mai scăzut în ceea ce priveşte rezistenţa la insulină şi afişau îmbunătăţiri ale producţiei de enzime, cele care se fac responsabile de curăţarea ficatului de toxine.

Totodată, cei care consumaseră 100 de grame de ciocolată zilnic erau mult mai activi şi se simţeau mai tineri.

“Având în vedere cercetările de până acum, inclusiv studiul nostru, produsele pe bază de cacao ar putea reprezenta o recomandare adicentă în dietele susţinute pentru îmbunătăţirea sănătăţii cardio-metabolice. Este important de deosebit produsele naturale din cacao de cele procesate pentru a evita, pe termen lung, creşterea în greutate”, afirmă unul dintre cercetători.

Sursa: Gândul

×
Subiecte în articol: studiu ciocolata sănătate
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close