Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Studiu: Persoanele furioase sunt mai predispuse să sufere atacuri de cord şi accidente vasculare

Studiu: Persoanele furioase sunt mai predispuse să sufere atacuri de cord şi accidente vasculare

Studiu: Persoanele furioase sunt mai predispuse să sufere atacuri de cord şi accidente vasculare
de M.C.    |    04 Mar 2014   •   10:18
Persoanele cu temperament vulcanic sunt mai predispuse către un atac de cord sau un atac cerebral, arată un studiu efectuat în Statele Unite, citat de BBC.
 
Riscul este maxim într-o fereastră de două ore după o răbufnire, sau un acces de furie. În acest interval riscul unui atac de cord este de cinci ori mai mare decât în mod normal, în timp ce riscul unui atac cerebral este de trei ori mai mare.
 
Cifrele arată că cinci episoade de furie în fiecare zi vor rezulta în aproximativ 158 de infarcturi în plus, la 10.000 de persoane, în cazul celor cu risc mic de atac cardiovascular, respectiv 657 de infarcturi în plus, în categoria persoanelor considerate cu risc mare. 
 
Experţii spun că nu este foarte clar dacă furia provoacă boli cardiovasculare sau tulburări de circuaţie, însă este cert că stresul cronic provoacă hipertensiune arterială. 
 
"Efectul ar putea fi în legătură cu schimbările fiziologice pe care furia le provoacă în corpul uman, dar cercetările sunt insuficiente în acest moment. Este important să învăţăm cum să ne relaxăm şi să trecem peste situaţiile incomode" spune Doireann Maddock, de la Fundaţia Britanică pentru Inimă. 
 
Concluzia studiului este că, dacă aveţi accese frecvente de furie şi un nivel ridicat de stres, cel mai indicat ar fi să-i faceţi o vizită cardiologului. 

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close