Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Un medic spune un adevăr dureros: „Curele de detoxificare sunt un mit şi o stupizenie“

Un medic spune un adevăr dureros: „Curele de detoxificare sunt un mit şi o stupizenie“

Asistăm la o înfloritoare industrie care s-a creat în jurul modalităţilor prin care ne putem detoxifica organismul, fie că vorbim despre diete, suplimente, sucuri sau alte „strategii“ mai complexe, care pot include şi proceduri invazive. Medicii specialişti avertizează că, de fapt, este vorba despre marketing.

Un medic spune un adevăr dureros: „Curele de detoxificare sunt un mit şi o stupizenie“
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
01 Ian 2020   •   14:31

Multiple diete pretind că realizează detoxificarea organismului, fără a prezenta o dovadă ştiinţifică sau a preciza care sunt aceste substanţe toxice pentru organism, afirmă dr. Mihaela Posea, medic specialist de diabet, nutriţie şi boli metabolice, doctor în medicină, de la Clinica Smart Nutrition din Bucureşti. Fie că vorbim despre un regim în care consumi numai sucuri verzi sau bei doar anumite lichide  - apă sărată, apă cu lămâie, ceaiuri, smoothie-uri - fie de folosirea unor metode precum clismele sau laxativele, nici unul dintre ele nu constituie un stil de viaţă sănătos şi echilibrat.

Citeste mai multe pe adevarul.ro.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close