Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Mare atenție! Un mare profesor a declarat că uleiul de cocos este la fel de rău ca otrava. Ce explicație a dat 

Mare atenție! Un mare profesor a declarat că uleiul de cocos este la fel de rău ca otrava. Ce explicație a dat 

Mare atenție! Un mare profesor a declarat că uleiul de cocos este la fel de rău ca otrava. Ce explicație a dat 
22 Aug 2018   •   15:16

Un profesor de la Harvard a pus sub semnul întrebării presupusele beneficii ale uleiului de cocos, declarând că este la fel de rău pentru sănătate precum "otrava pură".

Afirmația a fost făcută de dr. Karin Michels, profesor la Școala de Sănătate Publică Harvard și director al Institutului pentru Prevenire și Epidemiologie a Tumorilor de la Universitatea din Freiburg, în timpul unui discurs intitulat "Uleiul de cocos și alte erori nutriționale".

În discursul dat la Universitatea din Freiburg, dr. Michels a declarat că uleiul de nucă de cocos este "unul dintre cele mai rele alimente pe care le puteți mânca" din cauza aciziilor grași saturați pe care îl conține. 

Acest lucru este opusul convingerii comune că uleiul de cocos este bun pentru sănătate și un "super-aliment" care poate fi folosit în bucătărie ca un component benefic al oricărei mese. Potrivit dr. Michels, consumul de ulei de nucă de cocos este mult mai dăunător decât untura, deoarece uleiul de nucă de cocos este format în principal din acizi grași saturați.

Pe de altă parte, alimentele bogate în grăsimi nesaturate sănatoase includ peștele gras, nucile, semințele, uleiuri vegetale și avocado, care sunt recomandate.

Sursă: The Independent 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close