Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Veste BUNĂ pentru FUMĂTORI. Mesajul transmis celor de la OMS: "Ar putea salva sute de MILIOANE de vieţi"

Veste BUNĂ pentru FUMĂTORI. Mesajul transmis celor de la OMS: "Ar putea salva sute de MILIOANE de vieţi"

Veste BUNĂ pentru FUMĂTORI. Mesajul transmis celor de la OMS: "Ar putea salva sute de MILIOANE de vieţi"
de O.P.    |    30 Mai 2014   •   10:40

Fumatul este unul din cele mai răspândite, dar şi periculoase vicii, care cauzează milioane de decese anual. Campaniile împotriva frumatului, oricât de virulente şi şocante ar fi ele, nu au avut rezultate spectaculoase.

Însă, specialiştii spun că există speranţă.
"Nu confundati ţigaretele electronice cu tutunul şi nu le mai transmiteţi oamenilor că acestea pot fi dăunătoare" - aşa sună scrisoarea transmisă celor de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii de un grup de 50 de specialişti în Pneumologi, care consideră ţigaretele electronice "una din cele mai mari inovaţii a secolului XXI".

Potrivit acestora, ţigaretele electronice sunt alternativa cea mai sănătoasa la tutun, acestea putând salva milioane de vieti, prin simplul fapt că cei care le utilizeaza nu ingerează toate substanţele cancerigene emanate în urma arderii tutunului.

"Aceste produse ar putea reprezenta cea mai mare inovatie in domeniul sanatatii din secolul 21, putand salva sute de milioane de vieti. Ar trebui luat in considerare ca aceste produse, care prezinta riscuri minime, sunt in acest moment clasificate gresit, lucru care ar trebui evitat", se arata in comunicat.

×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close