Antena 3 Life Viață sănătoasă Virusul Ebola a AJUNS în Europa. OMS vrea să declare stare de URGENŢĂ INTERNAŢIONALĂ

Virusul Ebola a AJUNS în Europa. OMS vrea să declare stare de URGENŢĂ INTERNAŢIONALĂ

de O.P.    |    07 Aug 2014   •   06:58
Virusul Ebola a AJUNS în Europa. OMS vrea să declare stare de URGENŢĂ INTERNAŢIONALĂ

Epidemia Ebola provoacă panică la nivel înalt! Liderii africani s-au reunit de urgenţă pentru a discuta pe marginea acestui subiect, în vreme ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că ia în considerare declararea unei urgenţe internaţionale de sănătate publică. Bilanţul febrei hemoragice a ajuns la 932 de morţi şi peste 1.700 de cazuri înregistrate anul acesta.

Virusul a ajuns deja şi pe continentul european, după ce un spaniol infectat cu Ebola a fost repatriat.Miguel Pajares, un preot spaniol de 75 de ani, este primul european infectat cu Ebola. Pajares a ajuns în Madrid cu un avion al armatei, după ce a contractat virusul mortal în timp ce lucra într-un spital din Liberia, îngrijind pacienţii cu această boală.

În acest timp, 13 şefi de stat din Africa de Sud s-au reunit de urgenţă pentru a căuta soluţii pentru epidemia de Ebola.

Totodată, Nigeria a confirmat cel de-al doilea deces în urma infectării cu Ebola şi a cerut public ajutorul voluntarilor.

Ebola este una dintre cele mai mortale boli din lume, cu o rată a mortalităţii de până la 90 la sută.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close