Antena 3 CNN Mediu Andrei Corlan, comisar general la Garda Naţională de Mediu: "Ne dorim suplimentarea efectivelor gărzii cu minim 150 de comisari"

Andrei Corlan, comisar general la Garda Naţională de Mediu: "Ne dorim suplimentarea efectivelor gărzii cu minim 150 de comisari"

Garda Națională de Mediu a împlinit 21 de ani de la înființare. În cadrul unui eveniment dedicat educației de mediu, la Suceava, Comisarul general al GNM, Andrei Corlan a declarat că își dorește suplimentarea efectivelor instituției cu minim 150 de comisari, până la finalul anului curent.

Andrei Corlan, comisar general la Garda Naţională de Mediu: "Ne dorim suplimentarea efectivelor gărzii cu minim 150 de comisari"
de Georgiana Adam    |    13 Mar 2024   •   15:27

"Membrii Gărzii Naționale de Mediu sunt reprezentanți în cam toate comisiile europene de protecție a mediului și apreciați unanim, în decursul acestor 21 de ani", a declarat Andrei Corlan, șeful Gărzii Naționale de Mediu.

"Dorința noastră este ca, în decursul acestui an, să se suplimenteze efectivele Gărzii Naționale de Mediu cu minim 150 de comisari”, a subliniat Andrei Corlan. 

"Rezultatele spectaculoase din ultimul an se datorează capacității profesionale a personalului GNM, care și-a planificat strategia de lucru. În ciuda resurselor limitate. Suntem apreciați atât la nivel național cât și la nivel internațional", a mai completat comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu. 

Din datele prezentate de GNM reiese că în 2023 activitatea a crescut exponențial, cu 51% mai multe controale efectuate față de aceeași perioadă din trecut. Numărul amenzilor aplicate a crescut cu 75%, iar cuantumul acestora s-a dublat.

Garda Națională de Mediu a întors în țara de proveniență 500 de camioane cu deșeuri, echivalentul a 10.000 de tone de deșeuri blocate la graniță. Numărul de controale pe importul de deșeuri a crescut la 22.000/an de la o medie de numai 4.000/an.

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close