Antena 3 CNN Mediu Biodiversitate Vipera nikolskii, fotografiată într-o pădure de lângă Iași. Recomandări pentru cei care întâlnesc un șarpe veninos

Vipera nikolskii, fotografiată într-o pădure de lângă Iași. Recomandări pentru cei care întâlnesc un șarpe veninos

Vipera nikolskii a fost fotografiată de către un trecător, într-o pădure de la marginea Iașului.

Vipera nikolskii, fotografiată într-o pădure de lângă Iași. Recomandări pentru cei care întâlnesc un șarpe veninos
Sursa foto: Facebook/ Codrii Iasilor
de Mia Lungu    |    16 Noi 2022   •   11:41

Vipera a fost fotografiată de un bărbat din Iași care se plimba într-o pădure de la marginea orașului. Acesta a povestit că nu a fost în pericol, șarpele retrăgându-se în momentul în care a simțit apropierea unui corp străin.

"Rămâne important să fim atenți dacă umblăm cu mâinile prin frunze (de exemplu pentru ciuperci), să nu călcăm accidental pe ele, să purtăm bocanci ca precauție și în nicio situație să nu căutăm să le atingem sau să le facem rău, abia atunci crescând riscul de mușcătură.

Nu e nimic de speriat, e un șarpe timid, care va căuta să se retragă imediat, sunt șanse foarte mici să îl vedem", au scris reprezentanții Codrii Iașilor, o comunitate care adună iubitorii de natură din județul Iași și din împrejurimi.

Vipera nikolskii este un șarpe veninos, exemplarele adulte sunt complet negre, iar juvenilii sunt gri-albăstrui sau maronii cu model pe spate. În partea de est a țării, există și exemplare negre, dar și exemplare gri, gri-albăstrui sau cărămizii, scrie serpedia.ro.

Exemplarele adulte au între 50 și 90 de cm și se hrănesc cu mamifere mici, păsări, reptile și amfibieni. 

Vipera nikolskii este aproape imposibil de întâlnit vara, cel mai des fiind fotografiată primăvara, atunci când iese de la hibernat, sau toamna, când temperaturile încep să scadă, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: vipera nikolskii sarpe veninos padure Iași
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close