Antena 3 CNN Mediu Cei mai buni cineaşti din Europa, reuniţi la EcoFest 2023

Cei mai buni cineaşti din Europa, reuniţi la EcoFest 2023

Orașul Bragadiru este gazda, în această săptămână a celui mai așteptat eveniment: Festivalului Internațional de Film Ecologist EcoFest 2023 - Pentru sănătatea Pământului, care a ajuns la cea de a 13-a ediție.

de Ioana Mircea    |    10 Oct 2023   •   08:42

Festivalului Internațional de Film Ecologist EcoFest 2023 - Pentru sănătatea Pământului, ajuns la cea de a 13-a editie, s-a dorit a fi o șansă dată copiilor și tinerilor de a-și descoperi și pune în valoare latura artistică față de mediul înconjurător.

Programul Festivalului Internațional de Film Ecologist EcoFest 2023 cuprinde două secțiuni de proiecții de filme cu tematică ecologistă, "Competiție" și "Panorama".

"Când vorbim de mediu și natură, vorbim de viață și dacă avem grijă de mediu însemnă că avem grijă de noi și de cei pe care îi iubim", a declarat Hubert Thuma, președinte al Consiliului Județean Ilfov.

Citește și: Românii care aruncă mobilă în fața blocului riscă amenzi usturătoare și chiar pedepse cu închisoarea! Reguli pentru a scăpa de obiectele vechi din casă

Festivalul a constituit și o platformă pentru diseminarea de bune practici ale orașelor și județelor în domeniul protecției mediului și al dezvoltării durabile.

"Pentru noua generație tema mediului e importantă, fie că vorbim de schimbări climatice, biodiversitate calitatea aerului, e important să nu abandonăm acest subiect", a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Festivalul a constituit și o platformă pentru diseminarea de bune practici ale orașelor și județelor în domeniul protecției mediului și al dezvoltării durabile. La EcoFest 2023 vor participa cineaști și vor fi prezentate cele mai reușite filme de gen în plan internațional, peliculele fiind prezentate gratuit publicului.

×
Subiecte în articol: EcoFest 2023
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close