Antena 3 CNN Mediu Poluarea devastatoare, redusă de un fenomen natural într-unul dintre cele mai poluate orașe, în Italia

Poluarea devastatoare, redusă de un fenomen natural într-unul dintre cele mai poluate orașe, în Italia

Rafalele de vânt cu viteze de peste 70 de kilometri pe oră au avut un efect benefic la Milano, unul dintre cele mai poluate orașe din Italia, anunță presa din insulă.

Poluarea devastatoare, redusă de un fenomen natural într-unul dintre cele mai poluate orașe, în Italia
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    23 Feb 2022   •   11:02

Vântul puternic a redus concentrația particulelor fine de praf din aer iar rezultatul este că poluarea s-a redus iar panorama orașului, vizualizată din apropierea lacului Como, la 45 de kilometri de Milano, apare clară ca într-o carte poștală pentru turiști.

"Vântul puternic le permite milanezilor să respire", scrie Corriere della Sera, notând, pe de altă parte, efectele neplăcute ale furtunii: o femeie a fost rănită de o țiglă desprinsă de vânt, un zbor Air France a fost dezechilibrat de curenții puternici și a aterizat abia la a doua încercare iar mai multe parcuri au fost închise de autorități, din precauție. 

Publicația italiană mai arată că în inima istorică a orașului italian, nivelul particulelor în suspensie PM10 a scăzut la 36 de micrograme pe metrul cub de aer, limita de siguranță pentru sănătate fiind 50 de micrograme.

În alte părți din Milano, nivelul de poluare cu PM10 a scăzut chiar și sub 30 de micrograme.

Este o adevărată gură de aer pentru metropola italiană, care, de la 1 ianuarie și până pe 21 februarie a consemnat mai multe zile cu poluare intensă decât cu aer curat.

În ianuarie, de pildă, au fost 25 de zile cu poluare ridicată, dintre care 22 consecutive. 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close