Antena 3 CNN Mediu Ministerul Mediului anunţă că un nou punct de măsurare a calității aerului a devenit funcţional în București

Ministerul Mediului anunţă că un nou punct de măsurare a calității aerului a devenit funcţional în București

Un nou punct de măsurare a calității aerului, care monitorizează poluarea cu particule PM10 și PM2.5, a devenit funcțional de miercuri în Capitală, a anunțat Ministerul Mediului.

Ministerul Mediului anunţă că un nou punct de măsurare a calității aerului a devenit funcţional în București
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    20 Apr 2022   •   18:05

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, noul punct de monitorizare a fost amplasat în Sectorul 5, pe Bulevardul Libertății nr. 12, în fața sediului ministerului și face parte din setul de 19 noi analizoare de particule ce vor fi montate anul acesta în aglomerarea București-Ilfov.

În acest fel, numărul punctelor oficiale de măsurare din cea mai mare aglomerare urbană din țară va ajunge la 30.

„Analizorul din punctul de măsurare denumit B12 furnizează deja concentrațiile de PM10 și PM2.5 în rețea, acestea fiind accesibile, în timp real, pe site-ul calitateaer.ro.

Atât acest echipament, cât și toate celelalte incluse în proiectul de extindere al Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului beneficiază de cea mai bună tehnologie disponibilă în prezent și toate omologările la cele mai înalte standarde, RNMCA fiind singura rețea care furnizează datele oficiale de calitate a aerului ale României, inclusiv în ceea ce privește raportările către structurile Comisiei Europene”, se arată în comunicat.

Săptămâna viitoare vor începe lucrările pentru instalarea a 4 echipamente similare: în zona Piața Obor, în proximitatea sediului Primăriei Sectorului 6, și în localitățile Glina și Buftea din județul Ilfov.

De asemenea, în prima săptămână din luna mai este preconizată începerea lucrărilor pentru instalarea altor 5 analizoare: în zona Tineretului, lângă Palatul Copiilor; în zona Piața Berceni; în orașul Otopeni și 2 analizoare în orașul Voluntari.

Pentru celelalte 9 echipamente incluse în proiectul de extindere a fost depusă documentația pentru obținerea avizului tehnic de racordare la rețeaua de energie electrică, a anunțat Ministerul Mediului.

×
Subiecte în articol: Ministerul Mediului calitatea aerului
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close