Antena 3 CNN Meteo ANM, noi precizări despre valul de aer polar care va lovi România | Cum va fi vremea în acest weekend

ANM, noi precizări despre valul de aer polar care va lovi România | Cum va fi vremea în acest weekend

Un val de aer foarte rece va acoperi toată țara. Temperaturile încep să scadă încă din această noapte iar duminică dimineața este posibil să se înregistreze chiar și -20 de grade Celsius. În plus, revin ninsorile. Ce zone sunt vizate.

ANM, noi precizări despre valul de aer polar care va lovi România | Cum va fi vremea în acest weekend
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    03 Feb 2023   •   17:25

Un val de aer foarte rece va acoperi toată țara. Temperaturile încep să scadă încă din această noapte iar duminică dimineața este posibil să se înregistreze chiar și -20 de grade Celsius. În plus, revin ninsorile.

"Într-adevăr, o schimbare semnificativă din perspectiva regimului de temperaturi, pentru că vorbim în următoarele zile la acest sfârșit de săptămână și chiar și săptămâna viitoare de o vreme rece, chiar geroasă noaptea și dimineața.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în Bucureşti

Valorile de temperaturi, în special în zonele depresionare, vor coborî până la - 19 posibil -20 de grade, dar și în regiunile intracarpatice, chiar în zonele mai joase de relief.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Temperaturile minime se vor situa sub -10 grade, inclusiv în cele extracarpatice, sub -8, -9 grade chiar și în Bucureşti.

Citeşte şi: Doi metri de zăpadă la Bâlea Lac. E risc mare de avalanşă!

ANM, prognoza meteo. Noi avertizări de Cod galben de ninsori şi viscol

Până atunci însă, vorbim și de ninsori, pentru că va rămâne în vigoare până duminică seara la ora 18 pentru zona montană, o atenționare meteorologică de Cod galben care vizează intensificări ale vântului, asociate, așa cum am menționat, și cu precipitații predominant sub formă de ninsoare, rafale de peste 80-90 de kilometri pe oră la altitudini mai mari de 1700-1800 de metri, acolo unde va fi viscol, vizibilitate scăzută, ninsori, ninsoare spulberată și strat de zăpadă consistent peste cel care este deja cu grosimi semnificative, mai ales în meridional, unde depășim 100 de centimetri, dar și în restul zonelor.

Începând din această noapte din partea de nord-vest, cu extindere în cea mai mare parte a țării, vorbim de asemenea, de precipitații sub formă de ninsoare, cantități de apă la nivel local de 20-30 de litri pe metru pătrat în special în jumătatea vestică.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în România, în weekend

Vântul va prezenta local intensificări la cote mai reduse, de 65 7 și 5 de kilometri pe oră și vor fi perioade în care intensificările să fie asociate cu ninsoare.

Și așa cum menționam, începând de duminică vremea va intra într-un proces de răcire, va deveni geroasă noaptea cu precădere în special în zonele intracarpatice ale țării. 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close