Antena 3 CNN Meteo Jumătate din România, sub coduri de ploi torenţiale. Şefa ANM, anunţ de ultimă oră cu privire la zonele de risc

Jumătate din România, sub coduri de ploi torenţiale. Şefa ANM, anunţ de ultimă oră cu privire la zonele de risc

Vremea a făcut ravagii în România. Sunt încă în vigoare mai multe atenționări de coduri roșii, portocalii, dar şi galbene de ploi abundente. Deja unele zone au înregistrat cantități istorice de apă, iar autorităţile au intrat în alertă. Iată cum arată prognoza meteo actualizată.

de Claudia Popovici    |    12 Iun 2023   •   17:18

Vremea a făcut ravagii în mai multe zone din țară, acolo unde apa a intrat în casele oamenilor, iar circulația autoturismelor a fost complet blocată.

Meteorologii ANM au emis, astăzi, noi avertizări meteo cod roşu de ploi şi furtuni în mai multe judeţe din centrul şi vestul ţării.

"Într-adevăr, vorbim de o atenționare meteorologică de cod roșu pentru cinci județe din partea de sud-vest a țării și vorbim în special de județele Mehedinți, Gorj, dar și zona montană a județelor Caraș-Severin, Vâlcea și Hunedoara, acolo unde ne așteptăm ca începând după ora 20:00 până mâine dimineață, la ora 8:00 să cumulăm cantități de precipitații de 70-80l/m² în același timp.

Pentru 16 județe din partea de sud-vest-vest-centru a țării ne așteptăm să rămână în vigoare, după cum știm, codul portocaliu până mâine la ora 10:00 și să consemnăm cantități de apă care, pe secvențe scurte de timp, să cumuleze de asemenea valori de peste 50-60l/m² .

Citeşte şi: Rupere de nori şi inundaţii după codul roşu de ploi | Apa a intrat în casele oamenilor

Până mâine la ora 12:00 rămâne în vigoare avertizarea meteorologică de cod galben ce vizează de asemenea regiunile intracarpatice, dar în același timp și zone din Oltenia și partea de vest a Munteniei, unde și în acestea reale cantitățile de precipitații pot cumula valori de 20-25l/m² izolat peste 30-35l/m².

Avem deja consemnate imagini la stațiile meteorologice din județul Hunedoara și Caraș, cantități de precipitații mai mari de 35l/m² în mai puțin de 20min, ceea ce înseamnă deja că episodul de precipitații consemnate și în următoarea perioadă până mâine dimineață va aduce aceste cantități importante de precipitații, fapt care a impus emiterea acestor două atenționări", a spus la Antena 3 CNN, Elena Mateescu, directorul ANM. 

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close