Antena 3 CNN Meteo Cât va mai ţine vremea haotică în România. Date noi de la ANM legat de prognoza meteo

Cât va mai ţine vremea haotică în România. Date noi de la ANM legat de prognoza meteo

Un val de frig acoperă mare parte din Europa, inclusiv România, unde temperaturile au scăzut brusc. Date noi de la ANM legat de prognoza meteo

Cât va mai ţine vremea haotică în România. Date noi de la ANM legat de prognoza meteo
Sursa foto: Pexels
de Claudia Popovici    |    27 Feb 2023   •   17:21

"Această răcire a vremii, care încă de astăzi s-a resimțit și în partea sudică a țării, continuă și pe parcursul zilei de mâine.

Pentru regiunile sudice, însă în restul țării, în ceea ce privește regiunile nordice, comparativ cu ceea ce am înregistrat astăzi, temperaturile diurne, temperaturile de pe parcursul zilei vor fi în creștere, astfel încât cumva masa asta de aer care a traversat România s-a mai omogenizat, astfel încât în zilele următoare vom vorbi de temperaturi maxime ce se vor încadra cam între 3 și 10 grade, temperaturi care se vor situa și în jurul normelor perioadei,  fiind cam de la 2 la 9°.

În ceea ce privește temperatura aerului pe parcursul nopții, și acolo vom fi cu temperaturi minime peste normele perioadei, dacă la acest moment ar trebui să înregistrăm de la -10° în zonele depresionare și cam de la -6° spre 0° în zonele joase de relief în regiunile sudice, în contextul în care vom avea mai mulți noi pe cer, vom avea temperaturi pe parcursul nopții pozitive până la patru 5° iar în restul teritoriului acestea vor fi într-adevăr negative și vor scădea spre minus șase, -7° pentru zonele în care cerul se degajă pe parcursul nopții de nori și unde avem și acest strat de zăpadă proaspăt de pus, care contribuie la scăderea temperaturilor pe parcursul nopții.

Citeşte şi: Vremea a făcut prăpăd în mai multe zone din ţară | Imagini din localitățile lovite de urgia naturii: Oamenii şi-au scos lucrurile în stradă

Dacă vorbeam de acei nori de prin regiunile sudice, tot acolo așteptăm și precipitații în această noapte, precipitații în regiunile sudice, predominant sub formă de ploaie pe zona Oltenia, Munteniei, a Dobrogei și mixte pentru zona Banatului, a Crișanei și a Carpaților Occidentali și Meridionali. Spun aici precipitații mixte, mă refer la ninsoare, la lapoviță și la ploaie.

Și mare atenție pentru zonele în care aceste precipitații sunt amestecate, unde sunt sub formă de ploaie, sub formă de lapoviță, deoarece în funcție de condițiile locale sunt favorizate și depunerile de polei pe parcursul acestei nopți și în prima parte a zilei de mâine", a spus meteorologul Diana Giurgiu, în emisiunea Decisiv. 

×
Subiecte în articol: ANM vremea in romania prognoza meteo
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close