Antena 3 CNN Meteo Elena Mateescu anunță o nouă schimbare semnificativă a vremii! Se va simți în majoritatea zonelor țării

Elena Mateescu anunță o nouă schimbare semnificativă a vremii! Se va simți în majoritatea zonelor țării

Vreme neobișnuită pentru luna februarie, anunță meteorologii.

de Laura Dinu    |    19 Feb 2024   •   15:06

În ciuda faptului că ultimele zile au venit cu temperaturi mai scăzute, meteorologii anunță că zilele următoare vom avea partea de vreme de primăvară. 

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN la ce trebuie să ne așteptăm în următoarea perioadă din punct de vedere termic.

”Zilele următoare consemnăm o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi în creștere, în special de la mijlocul acestei săptămâni.

Dacă astăzi și mâine contăm pe temperaturi, la nivelul maximelor, de până la 13...14 °, chiar și ziua de miercuri poate să aducă un ecart între 5i până la 14 ° C, inclusiv în Capitală 10...12 °C, de joi, de la mijlocul acestei săptămâni, vorbim de temperaturi de la 8 până la 16 °, inclusiv în Capitală, 14...15 °, pentru că finalul de săptămână să aducă temperaturi de până la 17...18 °, posibil în sudul extrem chiar 19-20 de grade”, a explicat directorul ANM la Antena 3 CNN.

”Așadar, vom avea o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cum de altfel a fost întreaga lună februarie, și în condițiile în care, la acest moment, înregistrăm deja un record în ceea ce privește abaterea termică pozitivă pentru intervalul 1-18 februarie, vorbim de 6,6 ° C. 

Așa cum arată estimările până la finalul acestui luni, este posibil ca luna februarie din acest an să rămână în topul celor mai călduroase, depășind recordul înregistrat în 2016, cu 5,7 ° C abatere termică pozitivă”, a mai spus Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu prognoza meteo vremea
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close