Antena 3 CNN Meteo Ger cumplit! -20 de grade în mai multe regiuni ale țării! A fost cea mai friguroasă noapte din an

Ger cumplit! -20 de grade în mai multe regiuni ale țării! A fost cea mai friguroasă noapte din an

Mai multe regiuni din țară au trecut prin cea mai friguroasă noapte din acest an. Temperaturile au scăzut în Moldova până la -20 de grade. În Capitală, termometrele au arătat până la -11 grade Celsius.

Ger cumplit! -20 de grade în mai multe regiuni ale țării! A fost cea mai friguroasă noapte din an
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    19 Ian 2021   •   08:00

”În Moldova am înregistrat cele mai coborâte valori din această iarnă, -20 de grade la Rădăuți și în Bacău. Dar foarte frig a fost în toate regiunile țării. În București am înregistrat -12 grade la stația meteorologică Băneasa, unde acum sunt -11 grade, iar în oraș -9 grade. 

Este cea mai rece noapte din aceasta iarnă, sunt cele mai coborâte valori, și, într-adevăr, traversăm o perioadă deosebit de rece. Informarea își menține valabilitatea până mâine dimineață inclusiv, dar trebuie să spunem că, de astăzi, vom remarca o creștere ușoară de temperatură, mai ales în partea de vest, sud-vest a țării, unde vor fi temperaturi ușor pozitive la amiază, de 2...3 grade, iar în noaptea următoare doar izolat vom mai atinge pragul de ger, în Moldova, estul Transilvaniei, și în Muntenia, în Capitală urmând să avem la noapte -8...-5 grade”, a declarat Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu, pentru Antena 3. 

”Ninsori vor mai fi doar astăzi și la noapte, urmând ca de mâine dimineață, în partea de vest, ninsorile se vor transforma în lapoviță și ploaie, sunt condiții de formare a poleiului, iar în următoarele zile, pe fondul încălzirii, vor fi precipitații sub formă de ploaie, inclusiv în zonele de munte”, a adăugat Mihai Huștiu. 

Prognoză METEO 19 ianuarie. Vremea în țară

La această oră, cerul este variabil, cu unele înnorãri în vest, centru, în zona de munte şi parţial în sud şi sud-est. În vestul ţãrii, cu totul izolat, ninge slab. Vântul suflã slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, unde spulberã zãpada. Temperatura aerului la ora 05 avea valori cuprinse între -20 de grade la Rãdãuţi şi -2 grade la Drobeta-Turnu Severin, Jimbolia şi Sânnicolau Mare.
I
Vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasã dimineaţa în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -7 şi 3 grade. Cerul va fi mai mult noros, în vestul, centrul şi nordul ţãrii, unde temporar va ninge. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va prezenta intensificãri la munte, în general, cu viteze de 50...70 km/h. Unele intensificãri ale vântului vor fi şi în Crişana şi sudul Olteniei. Izolat se va semnala ceaţã, asociatã cu depunere de chiciurã.

Prognoză METEO 19 ianuarie. Vremea în Capitală

Cerul este variabil, vântul suflã slab, iar la ora 05 se înregistrau -10 grade la Afumaţi şi Bãneasa -8 grade la Filaret.

Marți dimineața, vremea va fi deosebit de rece, geroasã mai ales dimineaţa. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de -1 grad. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dimineaţa. Vântul va sufla slab şi moderat.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close