Antena 3 CNN Opinii Adrian Năstase nu s-a aruncat de la etajul trei

Adrian Năstase nu s-a aruncat de la etajul trei

Adrian Năstase nu s-a aruncat de la etajul trei
19 Feb 2010   •   13:03

Din fericire a scăpat cu viaţă alegându-se doar cu o durere în cot. Medicii spun că e în afara oricărui pericol. Politiştii din sectorul 1 al Capitalei anchetează circumstanţele în care nu s-a produs tragicul incident refuzând deocamdată să facă speculaţii. Ştiu, e o glumă macabră pentru care aş face bine să-mi cer scuze, şi o fac deja, dar am o circumstanţă atenunată.

Sunt şi eu zilnic victimă a macabrului pe care ni-l furnizează realitatea. O realitate fracturată ce-mi pune la grea încercare capacitatea de a mai înţelege în ce ţară trăiesc. În cea a lui Vanghelie, Ponta, Geoană, Mitrea, Iliescu, Năstase, a lui Boc, Băsescu, Udrea si Berceanu, a lui Antonescu, Orban si Tăriceanu sau în cea din care mi se picură chinezeşte, cotidian, dramele banale a vreo 20 de milioane de români.

Doi dintre ei, mamă şi copil, sunt împuşcaţi în cap undeva în nordul ţării. Asasinat în stil mafiot, clasic. Pistol cu amortizor, ucrainieni (cel mai probabil), camătă, datorii neonorate de soţ valutist şi traficant de graniţă. Graniţă UE, ca să fim mai specifici. O tânără (23 de ani) îşi ia copilul de două luni şi se aruncă de la etajul patru al unui bloc din Iaşi. Medicii spun că femeia şi fetiţa se află în stare foarte gravă, iar şansele de supravieţuire sunt minime.

La ora la care citiţi aceste rânduri, ştirea s-ar putea să fi suferit unele modificări. Adică şansele de supravieţuire să fi devenit deja zero. Cu o zi în urmă o femeie din Bucureşti se aruncă şi ea de la etaj, etajul opt. Avea credite şi, de câteva luni, nu mai avea loc de muncă. Comă profundă, şanse mici de supravieţuire, spun medicii. Un căpiat, tot din judeţul Iaşi, îi zdrobeşte capul ?iubitei? pentru a o împiedica să plece la muncă în Italia. Un medic de la Spitalul Bagdasar Arseni, din Capitală, moare după ce-şi injectează un amestec de substanţe folosite la executările prin injecţie letală. Nu a lăsat în urmă nici un semn care să-i justifice gestul.

Toate astea, plus încă multe similare, s-au întâmplat în ultimele trei săptămîni. Doi din trei români, spune un sondaj CURS realizat luna trecută, susţin că nu le ajung banii decât pentru strictul necesar sau nici măcar pentru atât. Sinuciderea e pe locul trei în topul cauzelor de deces, aflăm dintr-o statistică de anul trecut. De fapt, ?ştirea? că Adrian Năstase nu s-a aruncat de la etajul trei e rodul unei confuzii de planuri. Mintea mea a ajuns să amestece două Românii care de fapt nu se vor întâlni niciodată.

Raul Zan

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Raul Zan
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close