Antena 3 CNN Opinii OPINIE: Coincidenţă sau "accident funny" provocat pe reţeaua de socializare Facebook?

OPINIE: Coincidenţă sau "accident funny" provocat pe reţeaua de socializare Facebook?

OPINIE: Coincidenţă sau "accident funny" provocat pe reţeaua de socializare Facebook?
Sursa foto: Foto: http://www.thehappyaccident.net/the-surprise-joys-of-social-media/
30 Sep 2011   •   14:13
Val de like-uri şi comentarii, începând din 28 septembrie, generat de o postare pe Facebookul din Romania. Dincolo de disputa în sine dintre cele două părţi, Ania Blajan şi administratorul contului de Facebook al unei săli de gimnastică - cine a jignit primul, cum se poartă managerul sălii, Liviu Alexa  - fenomenul social pe Internet este unul extrem de interesant.

Câteva coincidențe conduc la întrebarea dacă nu cumva este vorba despre mai mult decât reacţie spontană iscată pe rețeaua de socializare. Dacă este puterea Internetului la mijloc sau a fost și puțin ajutată. Iată care sunt acestea:
 
1. Iată un comentariu din sutele primite de Ania Blajan, cea de la a cărei postare a pornit totul: "şi când te gândeşti că vine la 3 ani după the happy accident day

2. Ca o coincidenţă, iată şi o postare făcută în urmă cu exact un an de Ania pe un site: “Happy accident day. Împlinim 2 ani şi în cinstea noastră Julie a lovit şi ea ceva :))” 

3. A treia coincidenţă ar fi existenţa unui site, thehappyaccident.net, care are ca motto: "a folosi social media pentru a crea accidente funny". Site-ul te ajută să înţelegi cum funcţionează Facebook şi Twitter, iar creatorul acestuia, Greg Pincus, îşi oferă chiar serviciile în materie de planificare a strategiilor de social media.

4. Userul pe Facebook al Aniei Blajan este Aniakhaki, făcând trimitere la ideea de Hacker.

Coincidenţă sau strategie social media? Distracţie sau exerciţiu? Aştept cu interes următoarea aniversare Happy  accident day, pe 28 septembrie 2012.

×
Subiecte în articol: coincidenta accident Facebook Twitter
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close