Antena 3 CNN Politică A început lupta pentru şefia Senatului. Bugetele miniştrilor UDMR, majorate în schimbul votului pentru candidatul PDL?

A început lupta pentru şefia Senatului. Bugetele miniştrilor UDMR, majorate în schimbul votului pentru candidatul PDL?

A început lupta pentru şefia Senatului. Bugetele miniştrilor UDMR, majorate în schimbul votului pentru candidatul PDL?
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Noi 2011   •   10:23
PDL ar face orice să obţină şefia Senatului. Algoritmul politic arată că, la Senat, diferenţa dintre Putere şi Opoziţie este de doar trei voturi, iar sprijinul UDMR este esenţial pentru victoria candidatului democrat-liberal. Premierul Emil Boc a majorat bugetele miniştrilor UDMR în schimbul votului pentru propriul candidat la conducerea acestei camere, scrie Adevărul.

Intenţia UDMR de a propune un candidat propriu la şefia Senatului i-a alertat pe democrat-liberali, care au un avantaj de doar patru voturi la Senat, în faţa Opoziţiei.

Potrivit cotidianului Adevărul, premierul Emil Boc a majorat bugetele ministerelor conduse de UDMR, în proiectul de buget pe 2012. Ministerul Culturii, condus de preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, a primit în varianta finală a bugetului 713 milioane de lei, faţă de 600 de milioane, cât era suma iniţială.

La Mediu, condus de Lasylo Borbely, vor merge 2.9 miliarde de lei, cu 700 de milioane mai mult. Aceea
şi majorare a avut loc şi la Sănătate, condusă de Ladislau Ritli.

Sursele citate de Adevărul precizează că UDMR are şi alte doleanţe, între care obţinerea unui post de vicepreşedinte al Senatului şi reorganizarea teritorială.

UDMR îi susţine pe senatorul Gyorgy Frunda sau pe fostul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila. Probleme ar putea apărea şi din partea UNPR care vine cu un candidat propriu în persoana lui Cristian Diaconescu.
 





×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close