A.N.I. cere revocarea din funcţie a deputaţilor S. Andon şi F. Pâslaru

de A.M.P    |    02 Iul 2012   •   11:07
A.N.I. cere revocarea din funcţie a deputaţilor S. Andon şi F. Pâslaru Foto: Mediafax
Agenţia Naţională de Integritate a cerut, luni, Camerei Deputaţilor să aplice revocarea din funcţie a deputaţilor Sergiu Andon(PC) şi Florin Pâslaru (PSD), primul fiind declarat incompatibil iar al doilea - în conflict de interese.

Potrivit unui comunicat de presă al ANI, Agenţia a solicitat în repetate rânduri Camerei Deputaţilor, începând cu data de 28 decembrie 2011, aplicarea conform prevederilor legale a sancţiunilor disciplinare şi respectarea hotărârii judecătoreşti, ca urmare a rămânerii definitive şi irevocabile, în cazul lui Sergiu Andon, a sentinţei civile nr. 2930/13.04.2011, şi a rămânerii definitive, prin necontestare, a raportului de evaluare nr. 119023/G/l.I./07.11.2011, privindu-l pe Florin Pâslaru, informează Agerpres.

ANI menţionează că, în conformitate cu dispoziţiile art. 29, alin. (3) din Legea nr.176/2010, '(3) Neaplicarea sancţiunii disciplinare sau neconstatarea încetării funcţiei publice, după caz, atunci când actul de constatare a rămas definitiv, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, dacă fapta nu constituie infracţiune".
   
De asemenea, conform prevederilor art. 271 din Codul Penal al României, nerespectarea hotărârilor judecătoreşti se pedepseşte cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă.
   
Aceasta este a treia solicitare transmisă Camerei Deputaţilor de ANI.
   
În noiembrie 2011, ANI a stabilit că deputatul PSD Florin-Costin Pâslaru şi-a angajat fiul, Florin Alexandru Ioan Pâslaru, începând cu anul 2009, la Biroul Parlamentar - Circumscripţia electorală nr.18 Galaţi, fiind astfel în conflict de interese.
   
Pe 13 aprilie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia făcută de deputatul conservator Sergiu Andon împotriva unei decizii a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), prin care parlamentarul a fost declarat, în iunie 2009, în stare de incompatibilitate.
   
În data de 3 iunie 2009, ANI a stabilit că deputatul Sergiu Andon se află în stare de incompatibilitate, deoarece a acordat, în calitate de avocat, asistenţă juridică unui învinuit într-un dosar de corupţie.
   
El este acuzat că a oferit asistenţă juridică Marianei Drăghici, fost director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), cercetată de procurorii DNA pentru o licitaţie privind achiziţionarea a 200 de ATV-uri la preţuri supraevaluate.

x close