Antena 3 Politică Adrian Năstase: Ceea ce li se pregătește românilor ar trebui să ne sperie

Adrian Năstase: Ceea ce li se pregătește românilor ar trebui să ne sperie

de Gabriel Dano    |    02 Oct 2020   •   21:51
Adrian Năstase: Ceea ce li se pregătește românilor ar trebui să ne sperie
Sursa foto: Hepta

Adrian Năstase a afirmat, vineri seară, în emisiunea "Exces de putere", că alegerile locale au reprezentat o încercare de instaurare a unei dictaturi prezidențiale, iar acțiunea aceasta continuă acum cu alegerile parlamentare. Fostul premier subliniază că se încearcă o "hiperconcentrare a puterii politice", fapt care ar trebui să-i sperie pe români.

"Alegerile locale au reprezentat în opinia mea un episod dintr-un film pe care românii l-au văzut în istorie și în perioada interbelică, este vorba de o încercare de instaurare a unei dictaturi, o dictatură prezidențială de data acesta, iar bătălia care a început deja pentru alegerile parlamentare, cu campania electorală pornită de către Iohannis, ne dovedește că se încearcă o hiperconcentrare a puterii politice, iar acest lucru ar trebui să ne sperie.

Iar, în ceea ce privește campania electorală, cei care citesc câte ceva despre istoria politică a românilor vor descoperi că în trecut erau metode mai puțin sofisticate, cele cu însemnarea cu cretă pe spatele celor care votau greșit, iar acum avem modalități mai sofisticate de fraudare a voturilor. Cuvintele acestea mantra 'democrație', 'stat de drept' fac bine la sănătatea liderilor politici, dar în realitate lucrurile se desfășoară pe repede înainte de către o dictatură prezidențială", a spus Adrian Năstase.

 

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close