Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase a recunoscut ce sfaturi i-a dat lui Victor Ponta în campania prezidențială din 2014

Adrian Năstase a recunoscut ce sfaturi i-a dat lui Victor Ponta în campania prezidențială din 2014

Adrian Năstase a recunoscut ce sfaturi i-a dat lui Victor Ponta în campania prezidențială din 2014
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Iul 2017   •   12:59

Adrian Năstase a scris  pe blogul personal despre aniversarea Centenarului. Fostul premier susține că este trist că acest eveniment trebuie pregătit din timp.

„Anul 1918 a avut o semnificatie extraordinara pentru istoria noastra dar si pentru cea a Europei. Este firesc, de aceea, sa pregatim cat mai amplu aceasta sarbatoare.

Istoria este, stim, știința vieții. A tot ceea ce înseamnă viață. A oamenilor, a națiunilor, a statelor, a etniilor, a tot ceea ceea ce se petrece. Se întâmplă întotdeauna să recurgem la istorie pentru a înțelege unde suntem, cum am ajuns în momente semnificative, incărcate de istorie și de simbolistică. La o analiză sumară, privind trecutul, putem recunoaște perioadele propice din secolul istoric pe care-l vom sarbatori anul viitor.

De aceea, firesc, a fost înființat Departamentul Centenar în subordinea primului ministru, cu scopul de a coordona activitățile cu privire la împlinirea celor 100 de ani de la Marea Unire. Pe lângă Unire, Departamentul Centenar, conform legii, are  rolul de a coordona și activitățile ce țin de primul război mondial.   Stim că Marea Unire nu a fost posibilă doar ca umare a Marelui razboi, ci ea a incheiat un proces istoric lung, început o dată cu lupta pentru afirmare din evul mediu.

Prin aceste rânduri, eu doresc să fac un apel catre toți cei implicați sau care se pot implica în activitatile referitoare la Centenar, să conștientizăm cu toții importanta pregatirii acestui moment, să ne bucurăm de prezent elogiindu-i pe cei care ni l-au făcut posibil. Și mai ales să învățăm! Să învățăm din trecut! M-as bucura, de asemenea, daca am realiza faptul ca,  la scara istoriei, un mandat de președinte, premier, ministru sau parlamentar nu înseamnă mare lucru. Sau poate însemna enorm. Oamenii politici își dovedesc vocatia in funcție de reacțiile lor din momente esențiale de istorie. Detaliile contează doar pentru „mica istorie” dar oamenii politici sunt analizați după fapte, pe care uneori le aflam din documente”, scrie Năstase pe blogul personal.

Fostul premier a făcut și o dezvăluire, despre campania prezidențială din 2014: ”In 2014, i-am sugerat lui Victor Ponta sa-si centreze campania prezidentiala pe tema unitatii romanilor si a Centenarului. Ca premier, el i-a incredintat insa coordonarea acestui proiect („Romania 100") vicepremierului Gabriel Oprea. Pana anul acesta, nu s-a mai intamplat mare lucru.”

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Victor Ponta
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close