Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase: Băsescu a revizuit Constituția la CSM

Adrian Năstase: Băsescu a revizuit Constituția la CSM

Adrian Năstase: Băsescu a revizuit Constituția la CSM
09 Ian 2009   •   10:49

Fostul premier, Adrian Năstase nu înțelege de ce președintele Traian Băsescu a acuzat joi, la CSM, grosolana interferență în justiție a Parlamentului. Sub titlul ?Astăzi la CSM a fost revizuită Constituția?, Năstase susține pe propriul blog că nu pricepe motivele pentru care Băsescu a mințit la CSM în condițiile în care ?conform mușchilor Constituției (art 109), în cazul miniștrilor, ?numai Camera Deputaților, Senatul și Președintele României au dreptul să ceară urmarirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele savârșite în exercițiul funcției lor.?
?Deci, conform Constituției actuale - aceiași care i-a acordat imunitate lui Basescu în dosarul 'Flota' - cele două Camere ale Parlamentului decid pentru miniștrii parlamentari dacă sunt motive să înceapă sau nu urmărirea penală împotriva lor. Deci nu procurorii? conchide Năstase.
Fostul premier se întreabă de ce a mințit, în acest caz Băsescu. ?Dacă nu-i convine această prevedere a Constituției, el ar putea să ceară Guvernului să-și asume răspunderea în Parlament pe o variantă nouă de Constituție, care să-i convină? propune Năstase, carea pune în acelși registru de interese prezidențiale problema codurilor retrase din Parlament pe care noul Guvern ar putea să-și asume răspunderea.
?Această soluție s-ar impune, în opinia lui Traian Basescu, deoarece, în felul acesta, se elimină riscul de a face pe coduri interveții necorelate cu alte articole. Ca să traduc, parlamentarii sunt niște idioți și ei ar putea strica opera juridică a echipei lui Băsescu care lucrează la codurile retrase încă o dată din Parlament și pe care garantul Constitutiei vrea să ni le octroaieze. Mulți se vor întreba, în aceste condiții, dacă Parlamentul nu este util în legiferare, pentru că strică jucăriile, atunci la ce ne mai trebuie parlament în Regimul Băsescu?!? mai aruncă paie pe foc fostul premier.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close