Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase: Cadoul lui Kelemen Hunor

Adrian Năstase: Cadoul lui Kelemen Hunor

Adrian Năstase: Cadoul lui Kelemen Hunor
28 Oct 2019   •   20:43

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că are obiecţii în legătură cu unii miniştri propuşi în Cabinetul Orban, făcând referire la Bogdan Aurescu, nominalizat la Ministerul de Externe, şi la Nicolae Ciucă - propus la Apărare.

Citește și: Kelemen Hunor spune că are 'obiecţii' legate de nominalizarea a doi dintre miniștrii propuși în Guvernul Orban

Declarația lui Kelemen Hunor a fost comentată de Adrian Năstase pe blogul său.

"După declaratia de astăzi a lui Kelemen Hunor, cred că Bogdan Aurescu va obtine un vot masiv de sustinere in comisiile parlamentare. Sunt convins că, după această  afirmatie, si parlamentarii PSD ii vor da un vot pozitiv, chiar daca acceptarea de către el de a face parte din guvernul Orban este discutabilă.

Kelemen Hunor ii reprosează lui Aurescu nu faptul că face parte din „scoala Năstase” ci, in realitate, faptul ca a mers pe linia unor mari diplomati români, respingând excesele promovate de Ungaria sau de lideri UDMR, in afara standardelor europene, in materia drepturilor pentru minorităti (drepturi „colective”, „legitimatia pentru ungurii din afara granitelor”, etc).  Contributia lui in dosarul delimitării maritime cu Ucraina, proiect pornit in 2004 de guvernul pe care l-am condus,  a  fost esentială. Iar calitatea sa actuală de membru al Comisiei de drept international a Natiunilor Unite nu mai are nevoie de  comentarii. Sper, oricum, ca guvernul României – indiferent care va fi el – să nu uite că anul viitor se implinesc 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon!"

Continuarea, pe adriannastase.ro.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Kelemen Hunor
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close