Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase, despre atacul SUA: E o reacție simbolică, menită să oprească alte atrocităţi

Adrian Năstase, despre atacul SUA: E o reacție simbolică, menită să oprească alte atrocităţi

Adrian Năstase, despre atacul SUA: E o reacție simbolică, menită să oprească alte atrocităţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    07 Apr 2017   •   12:58

Fostul prim-ministru Adrian Năstase a spus, după atacul SUA asupra Siriei, că avem de-a face cu o reacție simbolică a americanilor menită să oprească alte atrocităţi.

”Cred că este vorba de o operațiune simbolică ce va justifica o înțelegere la Moscova între SUA și Rusia, pentru că acest conflict preungit nu convine nici Rusiei care angajează resurse serioase acolo.

Eu cred că acest acord, sau avizarea forțelor militare ruse din Siria, face parte dintr-un plan mai larg”, a comentat fostul premier Adrian Năstase, vineri, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Statele Unite au atacat, în noaptea de joi spre vineri, o bază militară din Siria, ca represalii pentru atacul cu arme chimice de marţi, soldat cu 86 de morţi. Aproape 60 de rachete de croazieră au fost lansate de pe distrugătoarele marinei americane, aflate în estul Mediteranei.

Armata rusă, care are efective în Siria, a fost informată în prealabil despre atac. Televiziunea de stat din Siria califică bombardarea bazei aeriene drept o "agresiune".

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Siria
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close