Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase îl sfătuieşte pe Olli Rehn să nu i se mai confeseze Monicăi Macovei

Adrian Năstase îl sfătuieşte pe Olli Rehn să nu i se mai confeseze Monicăi Macovei

Adrian Năstase îl sfătuieşte pe Olli Rehn să nu i se mai confeseze Monicăi Macovei
03 Iun 2008   •   13:42

Adrian Năstase este bântuit de trecutul cercetat de DNA. La ieşirea de la şedinţa PSD, Năstase a anunţat că i-a trimis o scrisoare dură comisarului european pentru extindere Olli Rehn. Motivul: acesta a întrebat-o pe Monica Macovei dacă s-a rezolvat cazul de corupţie în care este implicat fostul premier român. ?Astfel de comentarii pe coridioarele instituţiilor şi diversele confidenţe făcute lui Macovei la diferite conferinţe prin străinătate fac rău ţării pe care o reprezintă la Bruxelles?, a contraatacat Năstase.

Mai mult, fostul premier a catalogat gestul lui Olli Rehn drept unul ?deplasat?, sfâtuindu-l să aibă grijă la ?comentarii cu Macovei?. ?El a venit în Comisia Europeană ca şi comisar pentru extindere în 2004 şi era foarte greu să înţeleagă până în decembrie, când s-au finalizat negocierile, care erau problemele României?, a continuat Năstase.

Supărarea fostului premier a pornit de la o discuţie între comisarul european Olli Rehn şi fostul ministru român de Externe Monica Macovei, ce a avut loc la o conferinţă despre criminalitate în Balcani. Cu acea ocazie, Rehn a întrebat-o pe Macovei dacă există vreun rezultat în marile cazuri de corupţie din România. Mai exact, comisarul a vrut să ştie dacă există o concluzie în dosarul lui Adrian Năstase. Lucru care l-a deranjat pe fostul premier şi l-a determinat să trimită o replică.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close