Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase, soluţie pentru greva profesorilor: "De ce nu renunţăm la un submarin?"

Adrian Năstase, soluţie pentru greva profesorilor: "De ce nu renunţăm la un submarin?"

Adrian Năstase a propus o soluţie pentru greva profesorilor. Fostul prim-ministru a declarat că banii acordați pentru unul dintre cele două submarine pe care România intenţionează să le cumpere ar putea fi folosiţi pentru a rezolva criza din Educaţie.

Adrian Năstase, soluţie pentru greva profesorilor: "De ce nu renunţăm la un submarin?"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iun 2023   •   20:29

Adrian Năstase, fost premier al României, este de părere că revendicările salariale ale profesorilor ar putea fi susținute dacă România ar renunța la unul dintre submarinele pe care intenționează să le cumpere.

Potrivit fostului premier, dacă România va renunța la un submarin în favoarea educației, criza din învățământ se va soluționa.

"Eu mă întreb de ce nu am putea să renunțăm la unul dintre submarinele pe care vrem să le luăm și să rezolvăm problemele din Educație?  Nu sunt specialist militar, dar eu nu cred că doar cu două submarine vei putea să controlezi Marea Neagră.

Și atunci mă întreb de ce nu solicităm partenerului strategic, sau Franței, să pună sub steagul României un submarin în Marea Neagră?", a spus Adrian Năstase, în emisiunea "Marius Tucă Show".

Citește și: Ordonanţa de Urgență pentru creşterea salariilor profesorilor, publicată. Ce prevede proiectul

Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru creşterea salariilor profesorilor a fost publicat, astăzi, pe site-ul Ministerului Muncii.

Solicitarea profesorilor, de majorare a salariului începând din 1 ianuarie 2024, nu apare însă în OUG, ci numai în Nota de fundamentare.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase grevă profesori
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close