Antena 3 CNN Politică Adrian Severin este urmărit penal de DNA. Europarlamentarul a fost audiat de procurori

Adrian Severin este urmărit penal de DNA. Europarlamentarul a fost audiat de procurori

Adrian Severin este urmărit penal de DNA. Europarlamentarul a fost audiat de procurori
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Iul 2011   •   11:00

Adrian Severin a fost audiat la DNA în dosarul mitei din Parlamentul European. Procurorii i-au comunicat europarlamentarului că au început urmărirea sa penală.

Severin a fost vineri la DNA, pentru o "discuţie preliminară cu procurorii", după ce imunitatea lui a fost ridicată de PE, pe 23 iunie, informează Mediafax.

"A fost o discuţie preliminară şi nu voi face nicio declaraţie pe durata acestei proceduri", a declarat Severin.

El a spus că va colabora cu DNA pe durata întregii proceduri, considerând că se află "de aceeaşi parte a baricadei" cu această instituţie.
   
"Voi colabora cu ei, pentru că mă consider de aceeaşi parte a baricadei cu ei. Eu astăzi plec în concediu şi chiar mă bucur că înainte să plec am avut această discuţie", a mai spus Severin, adăugând că cel mai probabil va avea şi alte întâlniri cu procurorii DNA.

Adrian Severin, la ieşirea de la DNA


Adrian Severin este implicat într-un scandal de corupţie, după ce jurnaliştii Sunday Times au făcut publică o înregistrare în care europarlamentarul român cerea bani pentru promovarea unui amendament.

În urma acestei dezvăluiri, Parlamentul European a decis ridicarea imunităţii lui Adrian Severin, adoptând raportul comisiei JURI în acest sens. Astfel, eurodeputatul poate fi anchetat de autorităţile din România.

Raportul privind ridicarea imunităţii europarlamentarului precizează că decizia de ridicare a imunităţii exclude orice restricţionare a libertăţii personale a acestuia.

 
 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close