Antena 3 CNN Politică Afaceristul Ioan Ciocan şi consilierul Szabolcs Szepessy, cercetaţi în dosarul ministrului Boberly

Afaceristul Ioan Ciocan şi consilierul Szabolcs Szepessy, cercetaţi în dosarul ministrului Boberly

Afaceristul Ioan Ciocan şi consilierul Szabolcs Szepessy, cercetaţi în dosarul ministrului Boberly
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Iul 2011   •   08:20

 În dosarul în care ministrul Laszlo Borbely este suspectat de trafic de influenţă s-a început deja urmărirea penală a  omului de afaceri Ioan Ciocan şi a unui consilier al ministrului Mediului, Szabolcs Szepessy.

Anchetatorii susţin că acesta a intervenit pe lângă Laszlo Borbely pentru atribuirea mai multor contracte ale Administraţiei Naţionale "Apele Române", firmei patronate de Ioan Ciocan.

Szabolcs Szepessy, acuzat de procurori ca ar fi intermediat cumpărarea de trafic de influenta, este fiul lui Laszlo Szepessy, actualul consilier al vicepremierului Marko Bela. De altfel, a fi consilier de ministru pare a fi o afacere de familie.

Celălalt fiu al lui Laszlo Szepessy, Elod Szepessy a fost şi el consilier la Ministerul Comunicatiilor, în 2008. Familia consilierilor ministeriali nu se dă în lături nici când vine vorba de afaceri. Laszlo Szepessy , Marko Bela şi ministrul Mediului Laszlo Borbely au fost acţionari în anul 2000 într-o companie cu activităţi hoteliere.

 
 


Un alt nume cercetat în acest dosar este Ioan Ciocan, ginerele unui deputat PSD şi patronul unei firme abonată la contracte cu statul. Societatea lui Ioan Ciocan a câştigat de curând o licitaţie la Iaşi, cu Direcţia Apelor Prut. Proiectul valorează nu mai puţin de 10 milioane de euro.

Potrivit procurorilor anticorupţie, această firmă a câştigat 50 milioane euro numai din contracte semnate cu statul. O singură licitaţie câştigată cu Administraţia Bazinală de Apă Prut Bârlad i-a adus lui Ioan Ciocan peste 41 de milioane de lei. Aceeaşi firmă a făcut lucrări pentru reducerea riscului de inundaţuii şi în judeţele Neamţ şi Constanţa, contractele depăşind 40 de milionane de lei.

Contracte câştigate de Lescaci Com SRL, în perioada 2010-2011:

• Administraţia Bazinală de Apă Prut Bârlad - lucrări pentru reducerea riscului de inundaţii în localitatea Podu Iloaiei: 41.000.000 lei.

•Administraţia Bazinală de Apă Siret - lucrări pentru reducerea riscului de inundaţii în judeţul Neamţ: 29.000.000 lei.

•Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral - lucrări pentru reducerea riscului de inundaţii în judeţul Constanţa: 20.000.000 lei.>

×
Subiecte în articol: Laszlo Borbely trafic de influenta
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close