Antena 3 CNN Politică Zi de foc pentru Guvernul Sorin Grindeanu. PSD și ALDE decid echipa de miniștri de la Palatul Victoria

Zi de foc pentru Guvernul Sorin Grindeanu. PSD și ALDE decid echipa de miniștri de la Palatul Victoria

Zi de foc pentru Guvernul Sorin Grindeanu. PSD și ALDE decid echipa de miniștri de la Palatul Victoria
Sursa foto: Foto: presidency.ro
02 Ian 2017   •   17:28

România ar putea avea un nou Guvern până la sfârșitul săptămânii. Liviu Dragnea a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că PSD şi ALDE fac eforturi ca Guvernul Sorin Grindeanu să depună jurământul pe 4 ianuarie, la 19.00, iar la ora 21.00 să aibe loc prima şedinţă a Executivului.

Calendarul zilei de marți, 3 ianuarie

Astfel, marți, 3 ianuarie, la ora 10,30, vor avea loc Birouri permanente la Camera Deputaților și Senat, iar la ora 12,00 ambele foruri legislative se vor reuni în plen.

Tot marți, de la ora 14,00, forurile de conducere ale PSD și ALDE — Comitetul Executiv, respectiv Biroul Politic — vor aproba lista viitorului Cabinet, iar de la ora 15,00 va avea loc întâlnirea grupurilor reunite PSD — ALDE, pentru a avea o prezentare scurtă a fiecărui ministru, urmând ca între orele 16,00 și 16,30 să aibă loc depunerea de premierul desemnat a listei Executivului și a programului de guvernare.

Pe 3 ianuarie, de la ora 17,00, va avea loc ședința Birourilor permanente reunite pentru a aproba ordinea de zi de miercuri, 4 ianuarie.

Calendarul zilei de miercuri, 4 ianuarie

Miercuri, vor avea loc audieri în comisii și votul de învestitură, iar de la ora 18,00 vor avea loc consultări cu grupurile parlamentare UDMR și cel al minorităților naționale, "în măsura în care vor dori", a precizat Liviu Dragnea.

"Miercuri, 4 ianuarie, între orele 8,00 dimineața și 14,00, va avea loc audierea membrilor Guvernului în comisii. Între orele 15,00 și 18,00 vor avea loc prezentarea programului de guvernare, dezbatere și votul de învestitură. Sub rezerva acceptării de către președintele României — o să trimitem o scrisoare comună — propunem ca pe 4 ianuarie, la ora 19,00, să aibă loc ceremonia depunerii jurământului pentru membrii Guvernului", a arătat președintele PSD.

Calendarul zilei de joi, 5 ianuarie

Joi, 5 ianuarie, de la ora 9,00, va avea loc ședința Biroului permanent al Senatului, cu legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare, dezbateri în comisiile din acest for, iar de la ora 12,00 este programat plenul Senatului. Totodată, de la ora 13,00 va avea loc ședința Biroului permanent al Camerei Deputaților, între orele 14,00 — 15,00 dezbateri în comisii, iar între orele 15,00 — 16,00 va fi votul final în plenul Camerei pentru legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Trei români au murit LIVE pe Facebook, într-un accident la Strasbourg
x close