Antena 3 Politică Alexandru Mazăre: Udrea s-a ocupat doar de lucruri superficiale şi de imagine

Alexandru Mazăre: Udrea s-a ocupat doar de lucruri superficiale şi de imagine

03 Iun 2009   •   06:23
 Alexandru Mazăre:  Udrea s-a ocupat doar de lucruri superficiale şi de imagine
Sursa foto: elena udrea

Senatorul PSD de Constanţa Alexandru Mazăre s-a declarat, marţi, nemulţumit de activitatea ministrului Turismului, Elena Udrea, spunând că până acum aceasta s-a ocupat numai de "lucruri superficiale şi de imagine", fără măsuri concrete pentru dezvoltarea acestui domeniu.
"Am văzut-o cu toţii pe Elena Udrea, se suia pe cal, vopseau ouă. Eu aştept din partea ministrului Turismului nişte măsuri concrete, viabile şi adevărate, nu chestii de-astea că facem un imn, că facem o campanie lipsită de conţinut. Merg prin Mamaia, mă plimb şi văd bannere ŤRomania-Land of Choiceť, nu aici trebuie să promovăm", a afirmat Alexandru Mazăre.El a spus că nu se poate avea un turism competitiv dacă nu va fi micşorat TVA în acest domeniu sau dacă nu sunt găsite soluţii pentru stimularea investitorilor în turism.

"Nu putem să facem turism competitiv cu TVA 19 la sută când vecinii din Bulgaria au 6 la sută TVA-ul pentru servicii turistice externe. Nu putem să facem turism câtă vreme impozitul pe profitul reinvestit este de la cota de 16 la sută, trebuie să fie zero. Tot ceea ce investitorii câştigă şi investesc în turism trebuie să fie cu zero impozitare", a mai spus Mazăre, citat de Mediafax.

"Trebuie să găsim soluţii pentru a ajuta finanţările în turism, să creem un fond prin care să subvenţionăm creditele pentru tot ceea ce înseamnă investiţie în turism. Trebuie să vedem o politică coerentă pentru infrastructură. Nu putem să facem turism câtă vreme linia ferată nu mai este reparată şi facem şase ore de la Bucureşti la Constanţa. Autostrada n-am mai auzit nimic despre ea. Dacă vrem să mergem în august din Constanţa până în Mangalia facem două ore şi jumătate. Aştept de la ministrul Turismului aceste măsuri pentru revitalizarea turismului la malul mării", a explicat senatorul PSD.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close