Antena 3 Politică Alexandru Rafila, clarificări despre tulpina mutantă indiană

Alexandru Rafila, clarificări despre tulpina mutantă indiană

de Claudia Popovici    |    03 Mai 2021   •   22:36
Alexandru Rafila, clarificări despre tulpina mutantă indiană
Sursa foto: Hepta

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit la Antena 3 despre riscul ca tulpina mutantă indiană să ajungă şi în România.

Profesorul Alexandru Rafila a precizat că tulpinile identificate în România nu prezintă decât una dintre cele două mutații caracteristice pentru tulpina mutantă indiană.

„Rămâne să vedem la Institutul Cantacuzino, din câte știu, se lucrează la secvențierea acestor tulpini şi în cursul acestei săptămâni vom avea un rezultat mai concludent.

Trebuie să înțelegem că nu există date că această tulpină mutantă indiană se transmite mai ușor sau produce infecții mai grave.

Situaţia din India nu se datorează tulpinii muntante indiene

Situația din India nu este datorată tulpinii mutante indiene, ci mai degrabă tulpinii din Marea Britanie, iar răspândirea infecției se datorează  supraaglomerării și incapacității sistemului de sănătate să asigure asistența medicală. Astea sunt datele reale. Procentul din populație indiană vaccinat este extrem de mic.

Statele Unite vor dona Indiei tehnologia pentru fabricarea vaccinului 

Statele Unite vor să doneze și tehnologia pentru fabricarea vaccinului Indiei, pentru că în ciuda particularităților ţării, care are foarte multe zone slab dezvoltată, industria farmaceutică este foarte bine dezvoltată în India și poate să facă acest lucru.

Se încearcă o soluție pentru India care nu va fi în mod evident imediată având în vedere cele 1,4 miliarde de locuitori ale Indiei și sărăcia extremă cu care își desfășoară viața foarte mulți. Nu văd o paralelă între ce întâmplă în India cu România. Tulpina din India este mai contagioasă şi mai patogenă, dar nu este cazul să speriem lumea legat de tulpina indiană în acest moment", a spus profesorul Alexandru Rafila la Antena 3.

 

 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close