Antena 3 Politică Alexandru Rafila vorbește despre greșelile făcute de Vlad Voiculescu: "Ministerul Sănătății funcționa ca un stat în stat"

Alexandru Rafila vorbește despre greșelile făcute de Vlad Voiculescu: "Ministerul Sănătății funcționa ca un stat în stat"

de Maria Zărnescu    |    15 Apr 2021   •   21:29
Alexandru Rafila vorbește despre greșelile făcute de Vlad Voiculescu: "Ministerul Sănătății funcționa ca un stat în stat" Hepta

Deputatul PSD, Alexandru Rafila este de părere că fostul ministru al Sănătății nu avea o viziune, nu știa ce are de făcut și nu își asuma.

Reprezentantul României la OMS a vorbit despre greșelile făcute de Vlad Voiculescu și precizează că nu a regăsit în mandatul său nici viziune, nici informare și nici asumare.

"Dintre aceste 3 elemente nu am regăsit nimic în activitatea lui Vlad Voiculescu. Chiar îmi pare rău că s-a întâmplat așa. Dacă ne uităm pe lista de realizări, activitățile nu aveau nicio legătură cu situația gravă în care ne găsim. Nu am înțeles în ce a constat lupta cu corupția", a spus Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.

Deputatul PSD a explicat că trei lucruri concrete nu s-au rezolvat: controlul pandemiei - adică testarea și coordonarea direcțiilor de sănătate publică -, asigurarea asistenței medicale - reformarea spitalelor, înființarea unor circuite speciale pentru pacienții COVID și non COVID - și sprijinirea serioasă a programului de vaccinare.

Mai mult decât atât, Voiculescu ar fi încercat să subordoneze politic Institutul Naţional de Sănătate Publică, ceea ce în opinia lui Rafila este o „tentativă de subminare a siguranței naționale”.

„Senzația mea a fost că Ministerul Sănătății funcționa ca un stat în stat, cu programul lui. Comunicarea cu alte instituții era la un nivel redus, lucru care nu este bun deloc nici într-o perioadă de acalmie”, a declarat deputatul social-democrat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close