Antena 3 CNN Politică Ameninţare mascată pentru rebelii din PSD. Ponta: Nu cred că vom ajunge toţi la capătul drumului

Ameninţare mascată pentru rebelii din PSD. Ponta: Nu cred că vom ajunge toţi la capătul drumului

Ameninţare mascată pentru rebelii din PSD. Ponta: Nu cred că vom ajunge toţi la capătul drumului
Sursa foto: Victor Ponta, Marian Vanghelie
23 Feb 2010   •   14:57

Noul preşedinte al PSD, Victor Ponta nu uită şi nici nu iartă derapajele colegilor de partid care i-ar putea submina autoritatea. Aşa cum la Congres a subliniat că ştie şi va ţine minte pe cei care au votat pentru el, liderul social-democrat pare a-şi face liste şi cu cei care nu pot ţine pasul disciplinei impuse de el. În prima zi ca şef peste social-democraţi, Ponta le-a interzis liderilor partidului să mai intre ca la hotel cu maşinile de lux din dotare în curtea din Kiseleff, a făcut din ora 11 trecute fix o demonstraţie de punctualitate şi a cerut colegilor din BPN să nu mai dea declaraţii neoficiale presei pe scările sediului de partid. Cum nu toţi au plecat urechea la recomandările noului lider, Ponta a avertizat astăzi, la Realitatea FM, că deşi partidul este la început de drum, el nu poate garanta că toată echipa de conducere va ajunge în aceeaşi formulă la finiş dacă nu-i va respecta deciziile.

Ponta declară că îşi va convinge colegii să îi respecte recomandările, oferindu-se pe el însuşi ca exemplu. Dacă nu, există şi alte soluţii, nu neapărat coercitive, s-a grăbit să adauge preşedintele social-democrat. În cazul în care metodele sale nu vor da rezultatele scontate printre colegii de partid, Ponta nu crede că la capătul drumului vor ajunge neapărat toţi, ci doar aceia care "ţin pasul".

"Eu am pornit cu noua echipă şi cu toţi oamenii din partid pe un drum nou. Nu cred că la capătul acestui drum vom ajunge neapărat cu toţii. Vor ajunge doar cei care ţin şi pasul şi cei care până la urmă gândesc la fel cu ceea ce vreau eu să facem, un partid clar de stânga, mult mai consecvent, mai organizat, un partid aşa cum a fost PSD atunci când a câştigat alegerile în 2000 şi când a guvernat atât de bine, cel puţin în 2001-2003. Aştept de la colegii mei să îi conving, nu să apelez la coerciţie. În politică nu este ca la un job obişnuit, ai întârziat, îţi tai din salariu?, a explicat Ponta.

Afirmaţiile liderului PSD par deja cu adresă: ieri, liderul PSD Marian Vanghelie a încălcat în două rânduri indicaţiile noului său şef de partid. El a întârziat minute bune la şedinţa BPN, programată pentru ora 11 şi s-a făcut că nu aude de existenţa unei interdicţii privind acordarea de declaraţii de presă pe scările sediului PSD. ?Astea sunt condiţiile dânşilor? a ricanat Vanghelie, referindu-se la regulile impuse de Ponta cu concursul secretarului general, Liviu Dragnea.

Antena3.ro

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close