Antena 3 CNN Politică Anastase neagă lobby-ul făcut pentru reluarea votului în cazul CCR: Pesediştii, "ciudaţi în declaraţii"

Anastase neagă lobby-ul făcut pentru reluarea votului în cazul CCR: Pesediştii, "ciudaţi în declaraţii"

Anastase neagă lobby-ul făcut pentru reluarea votului în cazul CCR: Pesediştii, "ciudaţi în declaraţii"
Sursa foto: Roberta Anastase
08 Iun 2010   •   16:47

Confruntată cu acuzaţiile social-democrate de suspendare nejustificată a şedinţei de plen, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, susţine că nimeni nu a încercat să introducă reluarea votului pentru judecătorul de la Curtea Constituţională pe ordinea de zi a şedinţei de marţi din Parlament. În opinia ei, comportamentul unor parlamentari PSD este "total anormal".  Liderul PSD Victor Ponta a acuzat-o marţi pe Roberta Anastase că a suspendat nejustificat şedinţa pentru a nu valida alegerea lui Valer Dorneanu pentru funcţia de judecător la CCR din partea Camerei, după ce a plimbat telefonul cu Emil Boc pe fir printre parlamentarii Puterii spre a-i convinge să-l voteze pe candidatul PD-L la CCR, Ştefan Minea.
În replică, Roberta Anastase, a declarat că parlamentarii social-democraţi sunt "ciudaţi în declaraţii" şi nu au comportament normal.
"Cine a încercat să introducă ce? Nu a încercat nimeni să introducă pe ordinea de zi de astăzi. A fost o chestiune absolut ciudată, trebuie să recunosc, eu nu am înţeles decât din declaraţiile date pe holuri de un domn parlamentar, cum că cei de la PSD se aşteptau ca noi să introducem ceva pe ordinea de zi şi s-au supărat că nu am introdus pe ordinea de zi... Dacă au dileme de genul acesta, cel mai bine ar fi să folosească instrumentele parlamentare, nu declaraţiile pe holuri, iar un instrument parlamentar la dispoziţia grupurilor parlamentare este acela de a merge la tribună şi de a solicita introducerea pe ordinea de zi a unei anumite teme. Nimeni nu a încercat, nu a solicitat, nici PSD, niciun alt grup parlamentar, să introducă pe ordinea de zi de astăzi dezbaterea unui anumit punct. Sunt ciudaţi în declaraţii. Eu vă supăraţi, au un comportament total anormal".
Ea a făcut apel la procedura parlamentară pentru a respinge acuzaţiile liderului PSD.
"Pentru a se relua votul trebuie BP să stabilească o dată pentru reluarea votului, ceea ce mă îndoiesc, pentru că dumnealor tot fac presiuni să nu se întâmple lucrul acesta, sau plenul, când se va întâmpla la plen, va exista o propunere care să fie supusă la vot. Vom vedea dacă trece sau dacă nu trece. (...) Eu ca preşedinte al Camerei am trimis o solicitare pentru un punct de vedere de la Comisia Juridică. Biroul a refuzat să folosească acest instrument. Eu personal aştept acel punct de vedere", a mai spus Anastase.
"Am stat o oră toţi în Cameră. Aţi filmat. Eram 300 de oameni - foarte rar - iar doamna Anastase, cu telefonul în mână - iar la telefon era Emil Boc, şi nu ştiu dacă primul-ministru asta trebuie să facă o oră - îl dădea pe Emil Boc la telefon la diverşi deputaţi independenţi - am văzut-o la domnul Nicolicea, la cei de la minorităţi - ca să le promită domnul Boc nu ştiu ce, să le promită bani, să le promită avantaje ca să voteze", susţinea marţi în faţa presei Victor Ponta.
Antena 3.ro

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close