Antena 3 CNN Politică Secretarul de stat Andrei Baciu urmează să preia o parte din atribuțiile ministrului Sănătății

Secretarul de stat Andrei Baciu urmează să preia o parte din atribuțiile ministrului Sănătății

Interimatul la Ministerul Sănătății a fost preluat de premierul Florin Cîțu. Premierul a convocat o ședință online cu toate Direcțiile de Sănătate Publică din țară. Lucrul acesta a fost precizat, joi dimineața, de către secretarul de stat, Andrei Baciu.

Secretarul de stat Andrei Baciu urmează să preia o parte din atribuțiile ministrului Sănătății
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    15 Apr 2021   •   10:44

„La ora 11,30 va avea loc o ședință cu toate Direcțiile de Sănătate Publică din România, va avea loc online și va fi găzduită de către domnul prim-ministru Florin Cîțu”, a spus Baciu.

Întrebat de jurnaliști dacă va prelua el atribuțiile ministrului Sănătății, Andrei Baciu a spus că premierul este cel care ia această decizie. 

”Ce pot să vă spun este că aceasta este o decizie pe care o ia domnul prim-ministru din poziția de ministru interimar și oricum rolul meu, rolul nostru este de a asigura, până la instalarea viitorului ministru, asistența medicală pentru toți pacienții din România și continuarea și accelerarea campaniei de vaccinare”, a mai spus secretarul de stat.

Acestea sunt variantele de guvernare luate în calcul după revocarea lui Vlad Voiculescu de la șefia Ministerului Sănătății

În acest moment, sunt luate în calcul mai multe variante de guvernare, în cazul în care cei de la USR-PLUS vor pleca din coaliție. Există scenariul unui guvern minoritar, cu Florin Cîțu premier, și cu susținerea PSD. O altă variantă este ca Florin Cîțu să demisioneze de la șefia Guvernului, iar PNL să vină cu o propunere. Moment în care Ludovic Orban intră în scenă ca să ajungă la Palatul Victoria.

1. PNL nu renunță la Florin Cîțu. USR-PLUS se retrage de la guvernare și România va avea un Guvern minoritar. 

2. PNL îl retrage pe Florin Cîțu și îl propune pe Ludovic Orban. USR-PLUS acceptă și guvernarea continuă.

3. PNL îl menține pe Florin Cîțu premier. USR PLUS cedează și propune pe altcineva la Ministerul Sănătății.

4. PNL îl retrage pe Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis propune un guvern de specialiști cu largă susținere. 

În scenariul în care cei de la USR PLUS ies de la guvernare, liberalii ar putea merge pe varianta unui guvern minoritar alături de UDMR. Însă nu se știe cât va rezista acesta.  

O altă variantă este ca Florin Cîțu să demisioneze de la șefia Guvernului iar PNL să vină cu o propunere. Moment în care Ludovic Orban intră în scenă. Destrămarea coaliției este momentul oportun pentru liderul PNL de a ajunge înapoi la Palatul Victoria. Sursele spun că acesta este planul care intră în aplicare dacă liderii USR nu vor ceda. Dacă se ajunge la acest scenariu, s-ar putea ca Ludovic Orban să întâmpine probleme când vine vorba de susținerea în partid, având în vedere că în PNL s-au format două tabere: Cîțu și Orban. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close