Antena 3 CNN Politică Antonescu îl susţine ?cu tot dragul? pe Meleşcanu la CCR. PSD vrea, "fireşte", un alt loc de judecător

Antonescu îl susţine ?cu tot dragul? pe Meleşcanu la CCR. PSD vrea, "fireşte", un alt loc de judecător

Antonescu îl susţine ?cu tot dragul? pe Meleşcanu la CCR. PSD vrea, "fireşte", un alt loc de judecător
Sursa foto: Teodor Meleºcanu
08 Mar 2010   •   10:29

PNL îl va susţine "cu tot dragul" pe senatorul liberal Teodor Meleşcanu pentru a obţine un mandat de judecător la Curtea Constituţională dacă se va pune în discuţie această problemă, a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu. Şi PSD, prin preşedintele Consiliului Naţional , Adrian Năstase, conideră că în mod firesc are dreptul la un mandat de judecator al CCR din cele trei care vor fi vacantate în acest an.
Crin Antonescu a declarat că, dacă se va pune în discuţie această problemă, îl va susţine "cu tot dragul" pe Meleşcanu să obţină un mandat de judecător la Curtea Constituţională,
"Dacă se pune această problemă, cu tot dragul", a susţinut Crin Antonescu, la Realitatea TV.
Vicepreşedintele Senatului Teodor Meleşcanu a reacunoscut că este interesat, în principiu, de un mandat de judecător la Curte. "Nu am ascuns niciodată că la experienţa pe care o am şi la pregătirea pe care o am, posibilitatea unei activităţi la Curtea Constituţională m-ar interesa. Dar cum şi în ce condiţii, asta e prematur să vorbim acum. Dar da, pot să confirm că mă interesează în principiu un mandat de judecător la Curte", a spus Teodor Meleşcanu. Surse liberale susţin că Meleşcanu vizează chiar postul de preţedinte al Curţii care va fi vacantat de Ioan Vida în acest an.
Pentru a fi nominalizat, Meleşcanu are însă nevoie de susţinerea majorităţii parlamentare. Această situaţie este valabilă şi pentru viitorul reprezentant care va fi susţinut de PSD pentru un post similar.
?Sigur că în momentul în care se va pune această problemă, vom face nominalizări, ne vom exercita drepturile fireşti legat de aceste nominalizări. Din câte ştiu eu, nu s-au discutat aceste lucruri în partid?, a declarat luni, preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase.

Mandatele a trei judecători ai CC expiră în 2010, doi dintre aceştia fiind desemnaţi de Parlament, celălalt fiind desemnat de şeful statului: Ioan Vida, numit acum 9 ani de Camera Deputaţilor la propunerea PD şi susţinut la acel moment şi de PDSR (actual PSD), PNL şi UDMR, Nicolae Cochinescu, numit judecător de Senat în 2001, la propunerea PDSR şi Petre Lăzăroiu, numit judecător al Curţii Constituţionale de către preşedintele Traian Băsescu în 2008, pentru un mandat care expiră în 2010, întrucât el a preluat mandatul rămas vacant în urma decesului lui Petre Ninosu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Waze a lansat o nouă funcție, cerută de toți șoferii!
x close