Antena 3 CNN Politică Antonescu le dă dreptate contestatarilor lui Olteanu: Este nepotrivit la BNR din cauza lipsei de experienţă

Antonescu le dă dreptate contestatarilor lui Olteanu: Este nepotrivit la BNR din cauza lipsei de experienţă

Antonescu le dă dreptate contestatarilor lui Olteanu: Este nepotrivit la BNR din cauza lipsei de experienţă
Sursa foto: Bogdan Olteanu
20 Oct 2009   •   12:05

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a recunoscut, marţi, că prezenţa lui Bogdan Olteanu în postul de viceguvernator este nepotrivită. El s-a referit la lipsa de experienţă a acestuia, dar a menţionat că îşi asumă "responsabilitatea pentru acest lucru".
"Propunerea iniţială pentru BNR a fost Daniel Dăianu, dar a fost respinsă în comisiile de buget finanţe. Prezenţa lui Bogdan Olteanu în postul de viceguvernator este nepotrivită şi îmi asum partea de responsabilitate pentru acest lucru. Olteanu are foarte multe calităţi, şi sunt convins că activitatea sa va fi una bună, dar lipsa experienţei de vârf în sistemul bancar este un argument mult prea puternic împotrivă", a declarat Crin Antonescu, într-un dialog pe internet cu cititorii HotNews, întrebat de ce el şi PNL nu s-au opus candidaturii şi numirii lui Bogdan Olteanu în postul de viceguvernator al BNR.
El a subliniat că îşi asumă şi partea de vina pentru această decizie, ca lider PNL.
Liberalul Bogdan Olteanu a renunţat la mandatul de deputat ca urmare a numirii sale în funcţia de viceguvernator la BNR. Numirea sa în această funcţşie a suscitat comentarii negative şi contestaţii publice atât din partea unor economişti şi politicieni, dar chiar şi din partea unor colegi de partid, precum omul de afaceri Dinu Patriciu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre Florin Piersic
x close