Antena 3 CNN Politică Antonescu: PNL nu împărtăşeşte poziţia FMI în domeniul legii pensiilor şi salarizării unice

Antonescu: PNL nu împărtăşeşte poziţia FMI în domeniul legii pensiilor şi salarizării unice

Antonescu: PNL nu împărtăşeşte poziţia FMI în domeniul legii pensiilor şi salarizării unice
Sursa foto: Crin Antonescu
29 Oct 2009   •   10:55

PNL nu este de acord cu anumite legi convenite deja de Guvernul României cu FMI cum ar fi legea pensiilor şi cea a salarizării unice, dar este dispusă să continue colaborarea cu reprezentanţii fondului, a declarat joi liderul liberal, Crin Antonescu după întânirea cu membrii delegaţiei acestui for internaţional. În ceea ce priveşte posibilitatea încheierii unui acord între FMI şi partidele politice româneşti, Antonescu a precizat că partidul său nu a încheiat vreo înţelegere în acest sens, deoarece nici nu îl cunoaşte şi nici nu a împiedicat fostul guvern să îşi asume responsabilitatea acestuia. 
"E clar că punctele noastre de vedere diferă în mai multe privinţe, un exemplu este Legea pensiilor, dar şi unele aspecte din Legea salarizării. Nu noi suntem de vină că nu avem un guvern care să aibă calitatea de a veni cu un proiect de buget. Noi am construit încă de acum o lună o majoritate guvernamentală, care să poată veni cu un buget, care să poată discuta cu puteri depline cu FMI. Nu noi putem schimba situaţia că CCR a amânat luarea unei decizii în legătură cu mai multe pachete de legi. Am arătat căceea ce depinde de noi, suntem gata să facem cu condiţia de a nu renunţa la programul nostru care cuprinde o serie de reduceri de taxe", a declarat Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a adăugat însă că îşi doreşte încă o întâlnire cu reprezentanţii FMI în care liberalii să îşi asume responsabilitatea pentru ceea ce este de făcut pe viitor.
"Sigur că acum soluţia ar fi ca în cadrul acestei misiuni, Fondul să constate un consens al clasei politice. Noi suntem dispuşi să continuăm aceste discuţii, vom mai avea o întâlnire la începutul săptămânii viitoare în care noi să ne putem asuma responsabilitatea pentru ceea ce e de făcut de acum încolo. E clar însă că punctele noastre de vedere diferă asupra Legii pensiilor, de pildă, asupra unor aspecte din Legea salarizării. (...) Dacă depinde de noi ca un buget să fie repede asumat, ca aceste legi să fie aduse în discuţie, corectate şi promovate, din punctul acesta de vedere ne putem asuma responsabilitatea", a spus liderul PNL.

Antonescu a criticat fostul Guvern Boc pentru că a încheiat acordul cu FMI şi este "responsabil de parcursul pe care l-a convenit cu Fondul Monetar, cu Banca Mondială, cu Comisia Europeană şi pentru faptul că nu a fost capabil să se achite de aceste obligaţii".

"Astăzi se pune limpede problema, aşa cum nu au vrut să recunoacă luni de zile, că dacă nu vine această tranşă, practic, nu sunt bani de finanţare pentru pensii şi salarii şi eu cred că e momentul ca acum măcar, în al doisprezecelea ceas, e momentul ca cele două partide care au guvernat şi au încheiat acest acord care nu l-au făcut public şi nu l-au putut respecta să-şi asume responsabilitatea. În ceea ce ne priveşte, noi am spus, nu noi am încheiat Acordul, că nici în ziua de azi nu cunoaştem Acordul cu toate anexele sale, că din punctul nostru de vedere nici nu am fost consultaţi şi nici nu am împiedicat fostul guvern şi să asume răspunderea şi să vină, ba chiar i-am cerut, cu un proiect de buget", a apreciat liderul PNL.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close