Antena 3 CNN Politică Antonescu: Revocarea lui Geoană, ofensiva PDL pentru a pune mâna pe statul român (VIDEO)

Antonescu: Revocarea lui Geoană, ofensiva PDL pentru a pune mâna pe statul român (VIDEO)

Antonescu: Revocarea lui Geoană, ofensiva PDL pentru a pune mâna pe statul român (VIDEO)
Sursa foto: Crin Antonescu
10 Mar 2010   •   12:03

Încercarea de revocare din funcţia de preşedinte al Senatului a lui Mircea Geoană nu constituie altceva decât o ofensiva a PDL, "care nici nu a câştigat ultimele alegeri din România, pentru a pune mâna pe statul român".
"Asta doreşte Partidul Democrat, să înlăture orice formă de opoziţie, orice prezenţă, nu control, a cuiva care nu e pedist în fruntea unei instituţii. Nu e normal nici pentru un partid care ar fi câştigat 99% din voturi. Noi vorbim totuşi depre această ofensivă de a pune mâna pe toată România a unui partid care a pierdut ultimele alegeri la care a participat, un partid care nu a câştigat nici măcar locul întâi în preferinţele electorale ale românilor. Reamintesc că la alegerile europarlamentare s-a situat pe locul doi, la alegerile parlamentare au luat cu 100.000 de voturi mai puţin, până şi la alegerile prezidenţiale pe care şi le asumă ca partid, deşi a fost o competiţie între candidaţi, pe teritoriul României au pierdut alegerile", a declarat Antonescu.
Liderul PNL a mai susţinut că, deşi a pierdut trei rânduri de alegeri, PDL vine şi se comportă "mai abitir decât un partid ultramajoritar".
"Asta e esenţa din punct de vedere politic şi nu trebuie permis. În rest, e o discuţie în care avocaţii, constituţionaliştii, regulamentariştii îşi aduc pe rând argumentele. Mie mi se pare că e foarte clar să se discute ceea ce este constituţional, regulamentar, pentru că altfel, conform spuselor domnului Berceanu, de ce nu am discuta noi pierderea calităţii de senator de către X, de acelaşi Mircea Geoană sau de către mine? De ce să nu discutăm punerea în afara legii a celorlalte partide decât PD. De ce să nu discutăm alipirea României la Bulgaria sau împărţirea României în trei state mai mici? Trebuie să existe o raţiune. Este ofensiva unui partid care nici nu a câştigat ultimele alegeri din România, pentru a pune mâna pe statul român", a conchis Antonescu.



Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close