Antena 3 CNN Politică Antonescu va propune PSD susţinerea unei moţiuni de cenzură pe problema deconcentratelor

Antonescu va propune PSD susţinerea unei moţiuni de cenzură pe problema deconcentratelor

Antonescu va propune PSD susţinerea unei moţiuni de cenzură pe problema deconcentratelor
Sursa foto: Crin Antonescu
16 Apr 2010   •   10:37

Preşedintele PNL, Crin Antonescu ia în calcul iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, de vreme ce judecătorii Curţii Constituţionale au declarat, pentru a treia oară, ca fiind neconstituţionale modificările aduse de Executiv la legislaţia privind numirile în deconcentrate. Ela anunţat joi, la Antena3 că va discuta acest posibil demers şi cu reprezentanţii PSD, deoarece liberalii nu pot strânge singuri semnăturile necesare unei moţiuni de cenzură.
"Eu cred, şi o să propun asta şi colegilor mei (n.r. iniţierea unei moţiuni de cenzură). O să discutăm despre asta evident şi cu PSD, pentru că nu se poate altfel şi nu văd de ce nu am face-o. Este o acţiune pe care trebuie să o facem în comun. Cred că se poate pune problema unei moţiuni de cenzură, dacă ne gândim doar la faptul că, pentru a treia oară, Curtea îi spune limpede aceluiaşi prim-ministru, aceluiaşi Guvern ' domne, încetează, e neconstituţional modul în care vrei să politizezi funcţiile publice'. Şi primul-ministru, ca şi cum această Curte Constituţională n-ar exista, persistă în neconstituţionalitate, motiv suficient pentru a genera o moţiune de cenzură", a precizat Crin Antonescu, la Antena 3.
Liderul liberal a mai subliniat că în acest moment PNL nu se află într-o situaţie de rivalitate cu PSD, pentru că, în prezent, "răul cel mai mare din România nu-l reprezintă social-democraţii, ci PDL şi Traian Băsescu".
Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close