Antena 3 CNN Politică Anunț important despre bugetul pentru Educație în 2020. Turcan: Încercăm să alocăm, cu tot cu fondurile europene, minim 5% din PIB

Anunț important despre bugetul pentru Educație în 2020. Turcan: Încercăm să alocăm, cu tot cu fondurile europene, minim 5% din PIB

Anunț important despre bugetul pentru Educație în 2020. Turcan: Încercăm să alocăm, cu tot cu fondurile europene, minim 5% din PIB
04 Dec 2019   •   14:02

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat miercuri că bugetul alocat Educaţiei pentru anul viitor - cumulat cu fonduri europene - ar putea să fie de minimum 5% din PIB.

"În condiţiile dificile pe care trebuie să le acoperim cu bugetul de stat pe anul 2020, încercăm ca tot ceea ce înseamnă bani direcţionat spre educaţie, cumulat, să fie minim 5% din PIB. (...) Aşadar, buget de stat cu fondurile europene să aloce educaţiei minim 5% din PIB", a susţinut vicepremierul.

Citește și: PISA 2018. Un fost ministru al Educației cere evaluarea profesorilor cu testele PISA. „Veți avea o mare surpriză!”

Raluca Turcan a subliniat că accesarea fondurilor europene pentru educaţie reprezintă o prioritate.

"Pe partea de fonduri europene avem o prioritate zero în ceea ce priveşte finanţarea Educaţiei. Fondurile europene sunt o prioritate şi vom anunţa sistematic deblocarea fondurilor europene pe proiecte educaţionale", a afirmat Turcan.

Citește și: Ce este PISA: testele la care România obține cel mai slab punctaj din ultimii nouă ani

Anunțul Ralucăi Turcan vine după ce România a obținut cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani la testele PISA 2018. Scorul obținut este în scădere față de ultimele două testări la care România a participat (2012 și 2015) la toate cele trei domenii testate. Raportul arată de asemenea, procentul îngrijorător al elevilor care fac performanță în România.

Citește și: PISA 2018. Ministrul Educației, reacție uluitoare la rezultatele dezastruoase obținute de România la ultimele teste PISA. „Nu trebuie să ne îngrijorăm, evaluarea nu pune accentul pe ce ştiu elevii”

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Raluca Turcan
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close