Antena 3 CNN Politică Audieri în cazul Băbeni: Roşca Stănescu, Degeratu şi Blaga convocaţi la comisiile de apărare

Audieri în cazul Băbeni: Roşca Stănescu, Degeratu şi Blaga convocaţi la comisiile de apărare

Audieri în cazul Băbeni: Roşca Stănescu, Degeratu şi Blaga convocaţi la comisiile de apărare
Sursa foto: Mircea Bãsescu
27 Oct 2009   •   16:44

Comisia de Apărare a Camerei a decis, marţi, în lipsa reprezentanţilor PDL care părăsiseră sala, să-i audieze miercuri pe ministrul interimar al MAI Vasile Blaga şi pe consilierul prezidenţial Constantin Degeratu în legătură cu DGIPI şi, respectiv, cazul Haysam, a anunţat vicepreşedintele comisiei, George Scutaru. Democrat-liberalii au decis să plece în plină şedinţă după ceilalţi reprezentanţi ai Opoziţiei au propus şi audierea ziaristului Sorin Roşca Stănescu, în conformitate cu solicitarea acestuia.

PNL şi PSD au propus ca aceste audieri să aibă loc miercuri, fapt care a provocat nemulţumirea reprezentanţilor PDL care au părăsit sala de şedinţe a comisiei.

"Vrem să-i audiem pe domnul Blaga în legătură cu doi şi un sfert şi pe domnul Degeratu în legătură cu cazul Haysam", a spus Scutaru.

În măsura în care cei doi vor răspunde invitaţiei, Comisia de apărare intenţionează să-i audieze miercuri la ora 10.30.

Potrivit preşedintelui comisiei de resort al camerei Deputaţilor, Costică Canacheu, raportul în cazul Băbeni a fost finalizat de acum câteva săptămâni, dar restul membrilor din comisii au refuzat să-l ia în discuţie pe motiv că trebuie amendat.
Amendarea nu s-a mai produs în ultimele săptămâmni, iar chemarea la audieri şi a jurnalistului Sorin Roşca Stănescu, iniţiatorul tezei implicării fratelui preşedintelui Traian Băsescu în afaceri de armament, a fost interpretată de către reprezentanţii PDL ca o tentativă de a readuce subiectul în atenţia publicului în plină campanie electorală prin "fabricarea de noi probe".
Antena3.ro

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close