Antena 3 CNN Politică Surpriză! Pe cine ar propune AUR pentru funcția de premier: "Este un român patriot"

Surpriză! Pe cine ar propune AUR pentru funcția de premier: "Este un român patriot"

Propunerea AUR pentru funcţia de premier este Călin Georgescu, "un român patriot", a anunțat Dorin Lulea, vicepreşedintele partidului Alianţa pentru Unirea Românilor.

Surpriză! Pe cine ar propune AUR pentru funcția de premier: "Este un român patriot"
de Dan Gabor    |    07 Dec 2020   •   22:00

„AUR și-a prezentat din campanie propunerea de premier și nu îi vom înșela pe români. Călin Georgescu este un român patriot ce se ridică la înălțimea unei asemenea funcții. Nu este membru de partid, AUR propune români competenți, indiferent de statutul lor politic”, a scris Dorin Lulea pe Facebook.

Călin Georgescu, expert în dezvoltare durabilă, a mai fost propus pentru funcţia de prim-ministru și în urmă cu nouă ani. Susţinătorii lui Călin Georgescu au creat o pagină de Facebook – Călin Georgescu, premierul nostru, cât şi un site.

„Dr. Călin Georgescu este un cunoscut expert internaţional în domeniul dezvoltării durabile. A lucrat 17 ani în sistemul ONU, deținând diferite funcții în cadrul Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, Programul Natiunilor Unite pentru Mediu și raportor special al ONU pentru deșeurile toxice si periculoase din cadrul Biroului Inaltului Comisar pentru Drepturile Omului.

De asemenea, a coordonat Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă din România în 1999 și 2008 și a fost director al Departamentului Organizațiilor Economice Internaționale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României. Este membru al Clubului de la Roma international si a fost președintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma, în perioada 2013-2015. A scris mai multe cărți de studii prospective privind dezvoltarea umană si progresul socio-economic al României. A contribuit, de asemenea, la capitolele privind mediul și dezvoltarea durabilă din cadrul rapoartelor strategice internationale privind România. A obținut doctoratul în stiinta solului la Universitatea de Științe Agronomice din Bucuresti”, arată site-ul premierulnostru.ro

Ludovic Orban a anunțat, luni, că a decis să își depună mandatul de premier

„Am luat decizia astăzi să-mi depun mandatul de prim-ministru. Decizia are un obiectiv foarte precis- odată exprimată decizia cetățenilor trebuie demarate negocierile pentru un nou guvern”, spune Ludovic Orban.

Liderul PNL a adpugat că România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voința românilor care-și doresc modernizarea și dezvoltarea României.

„Decizia mea vreau să arate un lucru foarte clar- nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern foarmat din formațiunile politice de centru-dreapta, care susțin cu claritate orientarea euroatlantică a României și care vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România la dispoziție și să fructifice oportunitățile pentru a putea să crească calitatea vieții pentru fiecare dintre cetățenii români”, a spus Ludovic Orban.

 

 

×
Subiecte în articol: aur premier
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close