Antena 3 CNN Politică Avertisment din afara țării pentru Iohannis: "PSD este îndreptățit să aibă prima șansă de a forma viitorul guvern"

Avertisment din afara țării pentru Iohannis: "PSD este îndreptățit să aibă prima șansă de a forma viitorul guvern"

Partidul Socialiștilor Europeni îl felicită pe Marcel Ciolacu pentru „victoria clară” din alegerile parlamentare și afirmă că PSD ar trebui să aibă prima șansă pentru a propune viitorul premier și pentru a prezenta un program de guvernare.

Avertisment din afara țării pentru Iohannis: "PSD este îndreptățit să aibă prima șansă de a forma viitorul guvern"
Sursa foto: Agerpres
de Dan Gabor    |    07 Dec 2020   •   21:00

Pe de altă parte, socialiștii îi critică pe rivalii politici liberali, inclusiv pe președintele Iohannis, avertizând că s-ar putea să încerce să nu respecte „voința poporului român”. Astfel, liderul PNL, Ludovic Orban, este comparat de socialiști cu Donald Trump, pentru că nu-și recunoaște înfrângerea.

„Îi transmit cele mai călduroase felicitări lui Marcel Ciolacu și PSD. Au câștigat încrederea poporului în cursul unei campanii electorale în care guvernul s-a folosit de toată influența sa pentru a delegitima PSD. Ca învingător în aceste alegeri, lui Marcel Ciolacu trebuie să i se dea ocazia de a forma viitorul guvern. Președintele Iohannis trebuie să-și îndeplinească imparțial rolul său constituțional și să reflecte voința exprimată în mod clar de alegătorii români. Trebuie să deschidă calea pentru un guvern PSD al progresului și stabilității, care să poată administra criza COVID și refacerea economică”, a declarat Serghei Stanișev, președintele PES.

Înainte de alegeri, PES și-a exprimat îngrijorările în legătură cu tacticile PNL și ale președintelui Iohannis, avertizând că președintele s-ar putea să refuze să accepte voința poporului român.

Informația a fost prezentată, luni, la Sinteza Zilei, de Mihai Gâdea:

×
Subiecte în articol: PSD Marcel Ciolacu PNL
Parteneri
Cod portocaliu de vreme severă în 16 judeţe
x close