Antena 3 CNN Politică Aviz negativ pentru urmărirea penală a lui Victor Ponta. Premierul a fost audiat în Comisia Juridică

Aviz negativ pentru urmărirea penală a lui Victor Ponta. Premierul a fost audiat în Comisia Juridică

Aviz negativ pentru urmărirea penală a lui Victor Ponta. Premierul a fost audiat în Comisia Juridică
de S.T.    |    08 Iun 2015   •   16:01
UPDATE 16.45- Comisia Juridică a dat aviz negativ pentru urmărirea penală a lui Victor Ponta în dosarul cerut de DNA.

Împotriva începerii urmăririi penale au fost 18 voturi, pentru — 7 voturi şi o abţinere.

UPDATE 16.40 - Ponta, după audierea în Comisia Juridică: Le-am spus deputaţilor că deciziile politice nu pot fi cenzurate de un procuror

UPDATE- Premierul a fost audiat în Comisia Juridică.

UPDATE 16.00
- Chiar la această oră Victor Ponta este audiat în Comisia Juridică din Camera Deputaţilor, după ce a primit un vot de susţinere din partea liderilor PSD din ţară şi a partenerilor din coaliţia de guvernământ.

Ponta a cerut procedură de urgenţă pentru votul în privinţa cererii DNA de începere a urmăririi penale pentru acuzaţiile de conflict de interese.

UPDATE - 
Vicepreşedintele Comisiei juridice, deputatul Ciprian Nica, a declarat că reprezentaţii comisiei se vor reuni luni, la ora 16.00 sau 16.30, pentru a decide în cazul solicitării începerii urmăririi penale a premierului Victor Ponta.

UPDATE –
Victor Ponta a declarat că a solicitat Comisiei juridice să fie audiat la ora 16:00. Primul ministru a precizat că doreşte ca votul din plen să aibă loc marţi. Premierul  a adăugat că "nu are ce" dosar să-şi studieze şi îşi va susţine punctul de vedere în plen.

"Am cerut Comisiei juridice să nu tergiversăm lucrurile, dacă este posibil ca astăzi sa fiu audiat şi mâine să se dea votul. Au fost de acord, a fost vot unanim, la ora 16.00 vin să-mi spun punctul de vedere. Nu am ce dosar să studiez şi nici nu am nevoie de avocat. Vin, îmi spun punctul de vedere", a spus Ponta
   
Întrebat dacă va studia dosarul, Ponta a răspuns :"asta o sa studieze avocaţii după aceea, important este că la ora 16.00 mă prezint, o sa fiu audiat de colegii mei şi mâine o sa fie votul în plen"
   
"Nu e bine nici pentru Parlament, nici pentru guvern să tragem de timp. Au fost de acodr absolut toţi, a fost unanimitate şi la ora 16 mă prezint aici", a adăugat Ponta.

Premierul a postat şi pe Facebook un mesaj în care precizează că luni, la ora 16.00, se va prezenta în faţa Comisiei juridice. Iată mesajul:

Este o zi importantă pentru premierul Victor Ponta, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că îl cercetează într-un dosar de fals, evaziune fiscală şi spălare de bani. În această dimineaţă, Comisia juridică din Camera Deputaţilor se reuneşte pentru a dezbate solicitarea DNA de începere a urmăririi penale împotriva premierului.

Tot astăzi, conducerea PSD se va reuni în şedinţa Comitetului Executiv pentru a discuta situaţia lui Ponta, dar şi moţiunea de cenzură iniţiată de PNL.

Şi liberalii au sunat adunarea: conducerea formaţiunii trebuie să stabilească strategia pentru zilele următoare, mai ales că PNL a anunţat deja un boicot politic al acţiunilor premierului.

Liderii partidelor parlamentare vor da ochIi şi cu preşedintele Klaus Iohannis, care i-a convocat la Cotroceni pentru discuţii pe marginea Strategiei Naţionale de Apărare.

×
Subiecte în articol: comisia juridica Klaus Iohannis
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close