Antena 3 CNN Politică Avocatul Poporului reclamă Guvernul că i-a redus resursele financiare şi umane

Avocatul Poporului reclamă Guvernul că i-a redus resursele financiare şi umane

Avocatul Poporului reclamă Guvernul că i-a redus resursele financiare şi umane
Sursa foto: Ioan Muraru
12 Mai 2010   •   15:41

Avocatul Poporului a reclamat conducerii Camerei Deputaţilor, reducerea de către Guvern, prin Ministerele Finanţelor şi Muncii, a propriilor resursele materiale şi umane, situaţia carea provocat "slăbirea capacităţii funcţionale" a acesteia.
Într-o scrisoare semnată de Ioan Muraru se arată că Guvernul a făcut abstracţie de statutul constituţional şi legal al Avocatului Poporului şi i-a redus resursele materiale şi umane, "acest tratament" din partea autorităţilor durând deja de câţiva ani.
Avocatul Poporului solicită sprijinul Parlamentului pentru rezolvarea problemelor privind sediul instituţiei, nealocarea sumelor acordate prin legea bugetului de stat, blocarea posturilor vacante şi faptul că este singura instituţie nominalizată în Constituţie care nu are pază.
Avocatul Poporului mai atrage atenţia că Ministerul Finanţelor nu aprobă alocarea sumelor acordate instituţiei prin legea bugetului de stat, iar posturile sunt blocate, instituţia funcţionând cu 92 de angajaţi faţă de 99 de posturi existente.
Avocatul Poporului mai doreşte să i se dea în administrare directă sediul în care îşi desfăşoară activitatea "pentru o cheltuială mai chibzuită a fondurilor".
"Considerăm că paza instituţiei trebuie asigurată de efective de jandarmi, aşa cum se realizează în cazul celorlalte autorităţi", mai cere Muraru.
Solicitările instituţiei au fost remise spre analiză de conducerea camerei către comisia pentru abuzuri, concluziile urmând a fi trimise Guvernului.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close