Antena 3 CNN Politică Baconschi: legea votului prin corespondenţă trebuie adoptată prin dezbatere în Parlament

Baconschi: legea votului prin corespondenţă trebuie adoptată prin dezbatere în Parlament

Baconschi: legea votului prin corespondenţă trebuie adoptată prin dezbatere în Parlament
Sursa foto: Foto: INTACT Images
09 Sep 2011   •   20:16

Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi a declarat vinerea aceasta că îşi propune ca legea votului prin corespondenţă să fie adoptată prin dezbatere în Parlament, relatează Agerpres.

"Foarte multe state democratice aplică de peste 100 de ani votul prin corespondenţă. La noi s-a făcut acest tămbălău trivial şi calomnios apropo de nu ştiu ce intenţii de fraudare. Nu au absolut nici o bază. Legea este solid construită şi nu îmi propun adoptarea ei prin asumarea răspunderii, ci prin dialog parlamentar şi filtrarea ei în comisiile de specialitate ale Parlamentului. Am tot respectul pentru Parlamentul României şi este normal ca el să fie forumul care filtrează acest proiect de lege asumat, probabil, de Guvern", a precizat Baconschi.

Ministrul a mai adăugat că promovează votul prin corespondenţă deoarece îl consideră util în consolidarea democraţiei şi pentru a aduce trei milioane de compatrioţi în corpul politic al naţiunii.

"Nu vrem să îi separăm, să primim bani de la ei pentru economia românească şi să îi primim în vacanţă. Sunt români ca şi noi şi au dreptul prin Constituţie de a-şi exprima opţiunea. Spre deosebire de noi, cei de acasă, ei trebuie să facă uneori 800 de km până la o secţie de vot, nu 10 minute pe jos", a declarat ministrul.



×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close