Antena 3 CNN Politică Băsescu a retrimis Parlamentului Legea care aprobă Ordonanţa privind stimulentele bugetarilor

Băsescu a retrimis Parlamentului Legea care aprobă Ordonanţa privind stimulentele bugetarilor

Băsescu a retrimis Parlamentului Legea care aprobă Ordonanţa privind stimulentele bugetarilor
10 Noi 2010   •   16:17

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, miercuri, cererea de reexaminare a Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă privind stimulentele bugetarilor.

Şeful statului apreciază că aceasta decizie creează discriminări în rândul salariaţilor din administraţia publică şi încalcă principiile salarizării unitare.

"În acest sens, considerăm că se impune abrogarea dispoziţiilor legale care reglementează instituirea unor astfel fonduri care privează bugetul de stat de încasări în scopul stimulării personalului pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu", se arată în cererea de reexaminare, potrivit Mediafax.

Băsescu a mai menţionat că Legea 330 din 2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice impune ca, începând cu anul 2010, toţi salariaţii din administraţia publică centrală să fie reîncadraţi pe aceeaşi grilă. 

"Având în vedere acest aspect, considerăm că şi personalul vizat de prevederile Legii transmise spre promulgare trebuie să beneficieze de aceste prevederi şi, implicit, de aceleaşi drepturi de salarizare cu personalul din celelalte instituţii şi autorităţi din administraţia publică centrală", este de părere şeful statului. 

Camera Deputaţilor a adoptat, în data de 19 octombriei, proiectul de lege care prevede includerea stimulentului mediu încasat în anul 2009 în salariul de bază pentru anumite categorii de bugetari. Acesta a trecut cu 209 voturi "pentru", 12 "împotrivă" şi 66 de "abţineri".


×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close