Antena 3 CNN Politică Băsescu, către Corina Drăgotescu: Dacă vreţi să fiţi vulgară, nu fiţi aici

Băsescu, către Corina Drăgotescu: Dacă vreţi să fiţi vulgară, nu fiţi aici

Băsescu, către Corina Drăgotescu: Dacă vreţi să fiţi vulgară, nu fiţi aici
Sursa foto: Foto: Mediafax
24 Feb 2011   •   19:55

Şeful statului a avut, joi, în timpul conferinţei de presă pe teme europene, un schimb de replici cu jurnalista Corina Drăgotescu, acuzând-o pe aceasta de vulgariate şi spunându-i că prezenţa la Cotroceni obligă la decenţă.

Corina Drăgotescu i-a cerut preşedintelui explicaţii suplimentare referitoare la afirmaţiile acestuia potrivit cărora salariile vor fi legate de productivitate. Aceasta a întrebat dacă acest lucru "înseamnă că nu vor creşte (salariile, n.red.) dacă productivitatea nu va creşte".

"Vreţi să vă convingeţi că aţi înţeles", i-a spus preşedintele jurnalistei. "Da, înţeleg mai greu", a răspuns aceasta, iar preşedintele a intervenit: "N-am dubii".

"În aceste condiţii şi legat şi de adoptarea Codului Muncii, nu credeţi că va avea loc o nouă migraţie a forţei de muncă, ceea ce va adânci dezechilibele fondului de pensii?", a întrebat apoi Corina Drăgotescu.

"Doamnă, dacă asta aţi înţeles... vreau să vă spun că nu aţi înţeles ce am spus, deci nu are rost să vă mai răspund. Eu v-am spus foarte clar: flexibilizarea pieţei forţei de muncă va da şanse mai multora să muncească. Dacă dumneavoastră vreţi să interpretaţi în stil Vântu, interpretaţi-l. (...) Nu aţi înţeles. Noul Cod al Muncii, dacă va fi adoptat, va crea mai multe locuri de muncă pentru că angajatorii vor fi mai deschişi la angajări şi temporare ştiind că nu mai au dificultatea unor contracte pe perioadă nedeterminată, vor fi foarte tentaţi să deschidă companiile lor pentru angajaţi care vin şi sunt angajaţi temporar", a comentat preşedintele, care nu i-a permis acesteia să formuleze şi o a doua întrebare.

Preşedintele a acceptat ulterior mai mult de o întrebare din partea jurnaliştilor, Corina Drăgotescu revevenind din nou: "Pot să pun şi eu o a doua întrebare?".

Traian Băsescu: "Doamna Drăgotescu, nu vă pot refuza o a doua întrebare, având în vedere că aţi mai stat o dată la coadă şi eu sunt sensibil la...."

Corina Drăgotescu: "La disciplina femeii, ştiu"

T.B.: "Nu, dacă eraţi un bărbat nu renunţam la..."

C.D: "Asta spun, ştiu, femeile disciplinate vă plac (...)profilul actualului premier corespunde nevoilor de viitor ale României"

T.B.: "Doamnă, rămâneţi în dimensiunea unor chestiuni personale. Să ştiţi că la Cotroceni nu se fac aluzii de tipul dumneavoastră. Bună ziua, bună ziua", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a comentat apoi spunând că prezenţa la Cotroceni obligă la decenţă.

T.B.: "Probabil asta e valabil acolo, la dumneavoastră, la post. Dar aici decenţa... prezenţa aici vă obligă la decenţă".

C.D.: "Domnule preşedinte, cu ce v-am jignit în întrebare?", a comentat jurnalista, reluând întrebarea.

T.B.: "Nu, doamna Drăgotescu, ştiţi foarte bine ce aţi spus şi ce aţi făcut. Dacă doriţi să fiţi vulgară, nu fiţi aici", a mai spus Băsescu.

 


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close